Storbrusen 562 moh

Storbrusen ligger ved Husfjellet og starten av turen går etter samme stien. Som fra naboen er utsikten upåklagelig. Jeg var også innom Nonshaugen på turen min. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved Berg, Skaland. Fra Gisundbrua er det ca 56 kilometer. Ettersom Husfjellet sin popularitet har økt de senere årene er startstedet flyttet fra Kirka til en ny parkeringsplass like over butikken. Startstedet er skiltet med Husfjellet.

Turen starter med rundt 100 meter sti opp mot en skogsvei og fortsetter rundt en kilometer etter skogsveien. Det er skiltet når man skal av skogsveien og turen fortsetter etter sti med jevn stigning opp mot Sommerdalshaugen (327 moh) der det er en postkasse.

Ruten fortsetter drøye hundre meter til etter stien mot Husfjellet, før man dreier nordover i retning av skaret mellom Litjebrusen og Storbrusen. Det er sti opp mot skaret på rundt 350 moh. Fra skaret følger man nordvestryggen til toppen av Storbrusen. Det er delvis tråkk opp langs ryggen og utsikten på etappen opp her er enorm.

På toppen er det en liten varde og minst like bra utsikt som fra ryggen mot to av Senjas mest fotograferte steder i form av Tungeneset og Okshornan. Jeg fulgte ryggen videre ned mot skaret mot Nonshaugen på rundt 370 moh. Turen videre til Nonshaugen er særdeles enkel. Distansen fra Storbrusen er rundt halvannen kilometer.

Da sola hadde gått ned og det begynte å bli mørkt på toppen tok jeg den safe returen til skaret, før jeg løp ned i noe som neppe var den optimale ruten med litt mosekledd steinur på vei ned til skogsveien jeg løp opp.

Turdata

Dato: 28 September 2021
Distanse: 7,3 kilometer (3,4 til Storbrusen)
Høydemeter: 673
Tidsforbruk: 1:25 (42 min til Stobrusen)
GPS-logg fra gps3d.no

Storbrusen fra Nonshaugen
Ruteforslag
Startstedet for turen
Storbrusen fra skogsveien
Starten av stien
Storbrusen

 

Nonshaugen
Mot Bergsøyan
Postkassen på Sommerdalshaugen
Mot Husfjellet
Stien opp mot skaret
LItjebrusen
Ryggen mot Storbrusen
Steinfjord og Luttinden over «sentrum»
Bergsøyan
Okshornan
Litebrusen og Husfjellet
Ned mot Berg
Toppen av Storbrusen
Nonshaugen fra toppen
Steinfjord
Tungeneset og Okshornan
Nonshaugen like før skaret
Storbusen fra skaret
Steinfjord
På vei ned mot veien

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *