Midtertinden 623 moh

Midtertinden eller Saufjellet ligger over Torsken og har merket rute til toppen. Midtertinden er en kort fjelltur med mye utsikt for innsatsen på den fantastiske Senja. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Midtertinden.

Startstedet for turen er ved den knappe svingen like over Torsken sentrum og ligger rundt 60 kilometer fra Silsand. Jeg parkerte på en liten parkerinsgplass drøye hundre meter under svingen.

I svingen er det skilt og turen starter med rundt 400 meter i flatt terreng vestover etter lysløypa, før stien dreier nordover med jevn stigning opp den søndre ryggen til Saufjellet. I starten er det litt myr, før det blir tørr og fin sti over skogen.

På rundt 500 moh kommer man til en stor varde med fin utsikt over fjellene rundt Torskefjorden. Herfra slaker det ut den siste halve kilometeren til det høyeste punktet. Her er det fin utsikt mot den trange Gryllefjorden, og jeg tok meg selv i å undre hvor mange soltimer Gryllefjord har årlig mens jeg sto å så ned mot sentrum. Med litt research viste det seg at Gryllefjord har soldag 12. Mars. Gryllefjord har også en veldig fin fjelltur i Torsken/Midttinden. Man ser også Kvænan som er en kanon vårskitur.

Turdata

Dato: 28 september
Distanse: 4,4 kilometer
Høydemeter: 575
Tidsforbruk: 58 min (35 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Midtertinden fra Gryllefjorden
Ruteforslag
Svingen med stistarten
I den flate etappen etter skiløypa
Stien følger ryggen i front av toppen til høyre
Torsken sin fontene foran Storkeipen 661
Skipstinden 715 og Skipsfjorden
Den store varden på fortoppen
Slakere den siste biten til toppen
Middagstinden 596 moh
Torskeøya
Gryllefjord sentrum
Ryggen jeg gikk opp
Kvænan

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *