Nattmålsfjellet 297 moh

Nattmålsfjellet eller «Klokka ti» er en enkel fjelltur med fin utsikt på Kvaløya. Nattmålsfjellet har god sti både fra Henrikvikdalen på vei mot Kattfjordeidet og Ersfjordbotn. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nattmålsfjellet.

Jeg startet fra Henrikvikdalen på vei opp mot Kattfjordeidet. Her er det et par parkeringsplasser langs veien og distansen fra Eide Handel er drøye seks kilometer. Det andre alternativet er fra fotballbanen i Ersfjordbotn. Her er det en stor parkeringsplass, som også blir brukt som start til turen til Buren og Rødtinden. Hit er det knappe seks kilometers kjøretur.

Med å starte fra Henrikvikdalen får man rundt 120 høydemeter gratis og turen starter etter en bred sti, som til tider kan være noe gjørmete. Stien tar sikte på sørvestryggen til Nattmålsfjellet som man når etter drøye halve kilometeren. Når man når ryggen blir det tørrere og man følger den til man er på toppen.

Det er gjestebok ved varde og fin utsikt over Ersfjorden. Man ser den første halvdelen av Ersfjordtraversen. Distansen til toppen er to kilometer og man går ca 170 høydemeter på ruten fra Henrikvikdalen.

Ned mot fotballbanen følger man nordryggen etter veldig god sti. Her er det litt brattere og tørt nesten helt til fotballbanen. Jeg var nede ved veien å snudde og returnerte til toppen. Ved parkeringen er man på drøye 40 moh.

Det går sti like på vestsiden av fotballbanen og etter et kort myrparti like etter starten er det jevn stigning opp til toppen. Ruten fra Ersfjordbotn er kortere og brattere. Distansen opp er rundt 1,3 kilometer med ca 250 høydemeter.

Turdata

Dato: 1 November 2021
Distanse: 6,7 kilometer
Høydemeter: 421
Tidsforbruk: 59 min (ca 16 minutter opp fra begge sidene)
GPS-plott fra gps3d.no

Nattmålsfjellet og Henrikvika
Ruteforslag
Mot ryggen ruten følger til toppen
Mot Kattfjordeidet og Steinskartinden
Hatten
Mot Storsteinnestindan på vestsiden av Ersfjorden
Skamtinden ytterst
Ersfjordbotn med Buren og Rødtinden
Ned mot fotballbanen
De her hadde dratt fra Frankrike for å gå på Nattmålsfjellet
Tilbake mot toppen
Nordtinden i Skulsfjorden bakerst
Nattmålsfjellet fra Ersfjordeidet
Stien ved siden av fotballbanen

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *