Grønnlibruna 401

Grønnlibruna er det fineste løpefjellet på  Kvaløya og byr på mange fine stier med mulighet både til løping og sykling. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Grønnlibruna.

Startstedet for turen er ved Straumgården i Straumsbukta drøye to mil fra Eide Handel. Om man tar turen med sykkel er nok det enkleste å parkere på Straumshella rundt 2 kilometer før turstarten.

Man kan også gå Grønnlibruna fra Håkøybotn i en noe mer gjørmete variant, men for de fleste med betydelig kortere transport til startstedet.

Turen starter i slak stigning etter en grusvei skiltet med «privat vei» opp ved et gult hus. Etter rundt 600 meter svinger man venstre, og ved en hytte noen hundre meter senere er man ferdig med skogsveien. Her fortsetter turen etter en fantastisk sti videre. Det blir litt brattere opp mot 240 moh, før det slaker litt ut på vestsiden av Bjørnlitippen 312 moh.

Man runder Bjørnlitippen og dreier deretter østover. Etter å ha passert et kort myrparti går stien i retning av sørryggen til Grønnlibruna, denne følger man så opp til varden. Her er det gjestebok og fin utsikt mot Tromsø og Malangshalvøya.

Fra toppen løp vi rundt en kilometer til Petterbolhaugen i sørvest etter en nydelig sti. Vi fortsatte etter stien ned til rundt 190 moh, der det er en liten bekkedal. Vi fulgte sørsiden av bekkedalen rundt hundre høydemeter til før vi tok en sti sørover. Man kan fortsette ned langs bekkedalen til en skogsvei som også fører deg tilbake til sivilasjonen.

Vi løp rundt en kilometer i nærheten av 100 meterskota til vi kom til et gjerde. Vi fulgte det til en skogsvei som vi deretter fulgte ned til veien igjen.

Turdata

Dato: 2. November 2021
Distanse: 10 kilometer
Høydemeter: 453
Tidsforbruk: 65 min (35 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Grønnlibruna fra Petterbolhaugen
Ruteforslag
Starten av skogsveien
Toppen av Grønnlibruna
Mot Bentsjordtinden
Håkøya
Tromsøya
Tromsdalstinden
Peterbolhaugen