Malingsfjellet 714 moh

Malingsfjellet eller Skárttasvárri er en svært enkel fjelltur  med utgangspunkt fra Kvænangsfjellet. Turen er med i Ut i nord og har gjestebok på toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Malingsfjellet.

Startstedet for turen ligger på toppen av Kvænangsfjellet på kommunegrensen mellom Nordreisa og Kvænangen. Avstanden er ca 2 kilometer vest før Gildetun. Startstedet er skiltet og det er rikelig med parkeringsmuligheter.

Turen starter med et kort myrparti mens man tar retning mot masten på punkt 632 i lettgått terreng. Dog uten noen sammenhengende sti. Jeg passerte masten på vestsiden og videre forbi noen bunkerser på i den siste stigningen mot platået på toppen av Malingsfjellet.

Fra toppen er det fin utsikt mot de noe utilgjengelige fjellene på nordvestsiden, som bl.a. Áibmadasgáisá som var en av de siste fjellene jeg var på under samlingen av toppene over 1000 meter i Troms. Man ser også Øksfjordjøkelen som er den høyeste toppen i Finnmark.

Turdata

Dato: 25 august 2022
Distanse: 5,76 kilometer
Høydemeter: 314
Tidsforbruk: 53 min (33 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Malingsfjellet
Ruteforslag
Turstarten
Mot Storbukttinden 1054 moh og startstedet
Masten på 632 i midten av bildet med toppen til høyre
Noen militære bygninger og bunkerser like under toppen
Postkassen og Skorpa
Valanhamn med en fastboende.
Áibmadasgáisá
Váddášgáissát
Gammelgården på Skorpa
Gággávárit 782 moh i midten
Øksfjordjøkelen