Storhaugen 256 moh

Storhaugen er en svært enkel fjelltur i nærheten av Målselv fjellandsby. Storhaugen har vei til topps og er muligens en av toppene med lavest vanskelighetsgrad i Nord-Norge. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Storhaugen.

Startstedet ligger i nærheten av Fosshaugen omtrent rett over Målselva fra Målselv camping. Det er en stor parkeringsplass ved startstedet og distansen fra Olsborg er i overkant av 14 kilometer. Distansen fra krysset ved Målselv fjellandsby er 5 kilometer.

Turen er som tidligere nevnt svært enkel. Man starter med rundt en halv kilometer i slakt terreng etter skogsvei, før man avslutter med drøye to kilometer med jevn stigning etter skogsvei. På toppen er det en hytte og ei mast og man skimter toppen av Istinden.

Turdata

Dato: 17 November 2022
Distanse: 5,33 kilometer
Høydemeter: 257
Tidsforbruk: 32 min (19 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Storhaugen fra Haraldvollen
Ruteforslag
Storhaugen fra parkeringen
«Følg veien»
Utkikkspost for elgjakta
Istindan i midten
Ikke den råeste utsikten i Troms
Alappen over busketoppene
Hjerttinden bak strømledningene

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *