Mikkaltinden 504 moh

Mikkaltinden eller Rihtovárri er en svært enkel fjelltur like ved E8 i nærheten av den gamle fylkesgrensen. Mikkaltinden har vei til toppen og har svært lav vanskelighetsgrad. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Mikkaltinden.

Startstedet for turen er ca to kilometer fra E6 mot Jøkelfjordeidet. Det er samme parkering som turen til Laslettinden som er en veldig populær topptur på ski. Turen til Mikkaltinden starter 50 meter nord for parkeringen.

Selve turen er som nevnt tidligere svært enkel og ruten følger en grusvei på rundt 2,6 kilometer, der det «bratteste» partiet er i midten. Det er postkasse med gjestebok i enden av grusveien, mens det høyeste punktet ligger drøye 100 meter lengre nordøst. Det er fin utsikt fra toppen, spesielt mot sørvest der den fantastiske tinderekka Kvænangstindan ligger.

Turdata

Dato: 18 November 2022
Distanse: 6,37 kilometer
Høydemeter: 363
Tidsforbruk: 50 min (32 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Mikkaltinden
Ruteforslag
Starten av turen
Mot Laslettinden
Postkassen som ligger drøye 100 meter sør for det høyeste punktet
Mot Russelvfjellet
Mot Langfjordbotn
Jonslettinden 806 moh
Benk med førsteklasses utsikt

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *