Skjelelvhøgda 770 moh

Skjelelvhøgda i Lavangdalen er en fin kort tur som egner seg om ettermiddagen for best mulig solforhold. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Skjelelvhøgda.

Utgangspunktet for turen til Skjelelvhøgda er den store Rasteplassen ved Smalakelva en drøy kilometer sør for kommunegrensa mellom Tromsø og Balsfjord.

Turen starter med å krysse Smalakelva og det enkleste er å krysse elva rett fra parkeringen eller via brua på E8. Etter elvekrysningen er det jevn stigning gjennom glissen skog som ble delvis hugd for noen år siden. På 400 moh er man ferdig med skogen og Skjelelvhøgdas nordvestrygg kommer til syne. Denne følger man deretter videre mot toppen i terreng som er litt brattere enn gjennom skogen.

Om man snur ca 30 høydemeter unna toppen kan man med fornuftig rutevalg holde seg unna skredterreng, mens den siste traversen i vestsiden av toppen går i brattere terreng.

Det er en liten varde helt fremst på platået, mens det høyeste punktet er lengre sør. Fra toppen er det fin utsikt mot både kjente og ukjente Tromsøfjell.

På returen fulgte jeg oppsporene mine til 600 moh, før jeg kjørte en direkterute ned mot Smalakdalen og fulgte deretter elva ned til parkeringen.

Turdata

Dato: 27 Mars 2023
Distanse: 6,73 kiloemeter
Høydemeter: 701
Tidsforbruk: 1:22 (1 time opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Skjelelvhøgda fra parkeringen
Ruteforslag
I den glisne skogen
Smalaktinden
Stortinden
Ryggen mot toppen
Punkt 1118 som jeg besøkte senere på kvelden
Gaskagaisi eller punlt 1235 i Mellomdalen
I traversen like under toppen
Fugltinden
Varden
Mot Blåtinden
Nedkjøringen
Førsteklasses forhold
Ned Smalakdalen