Smalakdalen pkt 1118

Punkt 1118 i Smalakdalen er en fin skitopp i Lavangsdalen som det ikke er så mange som besøker. Med sitt vestvendte toppheng er det både muligheter for å kjøre sløsj i kveldssol. Her er turbeskrivelsen fra denne navneløse toppen i Smalakdalen.

 

Parkeringen og startstedet er det samme som ved et besøk til Smalaktinden, der den gamle brøytestasjonen sto. Midtvinters er det problematisk med parkering her, men på våren er parkeringen litt lettere.

 

Det enkleste er å følge E8 100 meter sør for brua, omtrent der rekkverket ender er det en trase man kan følge gjennom skogen. Anmarsjen på ca 3 kilometer er lettgått med hugd trase gjennom skogen før vegetasjonen blir sparsommelig ganske raskt. Anmarsjen fører deg opp til ca 600 moh før de drøye 500 høydemeterne med fin skikjøring starter.

 

Vi fulgte den nordvendte renna opp til ryggen. Denne bakken er ca 30 grader i 200 høydemeter. Oppe av renna starter topphenget på ca 300 høydemeter, denne bakken er litt brattere- opp mot 35 grader på det bratteste. Fra toppen har man fin utsikt mot baksiden av Blåtinden, Smalaktinden, og de 4 nydelige navneløse fjellene rundt Gjømmerdalsbreen. Gaskagaisa pkt 1235Meahccecohkka >1220 , pkt 1174 og pkt 1166  og selve Gjømmerdalsbreen. Man har også fin utsikt mot Lille Rieppefjell og Vazzoalgi som vi gikk tidligere i år på ski. En del Lyngentopper ser man også fra toppen, bl.a Lakselvtindene og Piggtinden.

 

 

Returen bydde på fin skikjøring ned topphenget og renna før den siste biten ned til bilen ble brukt til å holde høyde ned mot bilen for å slippe unna staking. Totalt brukte vi ca 2 timer og 30 minutter på turen. Distansen hver vei er ca 4.5 kilometer.

1118 fra Smalakdalen
Rute
Fra start
Etter en kilometer kommer dagens turmål til syne
Gaskagaisa pkt 1235
Christoph i Smalakdalen
Fin utsikt mot pkt 1235 og >1220
Renna vi gikk opp
1118 ser bedre ut fra den her vinkelen
I den nordvendte renna
Utsikt mot skardet som skiller Mellomdalen og Smalakdalen
Oppe av renna
Andersdalstinden
pkt 1174
Baksiden til Blåtinden
pkt >1220
Utsikt nordover
Piggtinden
Lakselvtindene
Lille Rieppefjell og Vazzoalgi
Christoph på toppen av 1118