Storkollen 545 moh

Storkollen ligger innerst i Ramfjorden og har vært med på Ti på topp i Tromsø de siste årene. Turen til Storkollen går etter merket sti og byr på fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Storkollen.

Parkering fins ved broen over Reipkrokelva. Det er plass til 4-5 biler her og ved spreng kapasitet kan man parkere på østsiden av Sørbotnelva noen hundre meter unna. Distansen fra rundkjøringen i Tromsdalen er ca 29 kilometer. Jeg har brukt samme startsted for en vårskitur til Reipkrokdalstinden.

Stien starter på Sørsiden av Reipkrokelva og nå midt i bygging av E8 kan den være litt vanskelig å følge blant spor etter anleggsmaskiner i starten, men man finner den igjen over den tenkte nye E8. Må vel anta at det blir en undergang her i framtiden. Turen følger sørsiden av elvedalen oppover etter ei blanding av firehjulingvei og sti med jevn stigning i drøye 300 høydemeter til man er over skogen.

Over skogen slaker det ut og ruten dreier nordover. Man får seg to tette elvekrysninger,  begge av typen der det er vanskelig å komme seg over tørrskodd, og spesielt tidlig i sesongen mens snøsmeltingen er på topp. Etter elvekrysningene fortsetter ruten etter en ryggformasjon med lyng som underlag. Stien dreier østover den siste biten mot toppen.

På toppen er det varde og fin utsikt over Ramfjorden og mot byfjellet Tromsdalstinden. Jeg fortsatte turen videre til Mellomjordkollen som ligger ca tre kilometer nordover i stort sett løpbart terreng.

Turdata

Dato: 15 Oktober 2022
Distanse: 7,4 kilometer
Høydemeter: 560
Tidsforbruk: 1:09 (40 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Storkollen fra Sørbotn
Ruteforslag
Stistarten ved den røde sjåen
Storkollen
En reinflokk foran Storkollen
De to elvene som må krysses
Opp mot Reipkrokdalsbotn
Storkollen
Inn Saltdalen
Ramfjorden og Tromsdalstinden
Mot nordvest
Reipkrokdalstinden som er en veldig fin vårskitur med sitt nordvendte toppheng