Saupstadtinden 558 moh

Saupstadtinden er en kort og effektiv fjelltur ved den svært populære Unstadstranda i Lofoten. Saupstadtinden har god sti og førsteklasses utsikt. Jeg kombinerte Saupstadtinden med naboen Lille Skrådalstinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Jeg parkerte på Unstadsiden av Unstadtunnelen. Her er det en stor parkeringsplass. Avstanden fra Leknes er rundt 19 kilometer. Om man vil spare seg for noen høydemeter kan man kjøre gammelveien over tunnelen på østsiden og spare seg for drøye 150 høydemeter.

Jeg startet turen etter den fine sikk-sakk-vegen som knyttet sammen bygdene Unstad og Saupstad. Veien ble påbegynt i 1890 og var ferdig i 1904. Jeg fulgte veien en drøy kilometer opp til Varden (170) moh. Her fortsetter ruten etter god sti som følger eller går i nærheten av Saupstadtindens vestrygg.

Fra toppen er det fin utsikt mot Unstadstranda og Himmeltindan. Jeg fortsatte videre til Lille Skrådalstinden, noe som gir 600 meter og ca 90 høydemeter ekstra i relativt ukomplisert terreng etter det som er korteste vei.

Fra Lille Skrådalstinden returnerte jeg til skaret mellom toppene på rundt 500 moh og siktet meg inn på oppruten etter vestryggen. Her er det delvis tråkk mot ryggen.

Turdata

Dato: 2 Juli 2023
Distanse: 6,28 kilometer
Høydemeter: 658
Tidsforbruk: 1:20 (40 min til Saustadtinden)

 

Saupstadtinden
Ruteforslag
Veien opp mot Varden fra start
Ned mot Unstad
Lille Skrådalstinden til venstre og Saupstadtinden til høyre
Ruten til Saupstadtinden følger eller går i nærheten av ryggen
Ned mot Varden
Himmeltindan
Lille Skrådalstinden fra Saupstadtinden
Unstad
Sentrum
På vei mot neste topp
Skaret mellom toppene
Tilbake mot Saupstadtinden
Skrådalsvatnet
Saupstadtinden
Norddalsvatnet
Radaren på toppen av Himmeltinden
Retur