Himmeltinden 931 (962) moh

Himmeltinden eller Himmeltindan er den høyeste toppen på Vestvågøy i Lofoten og byr på både god sti og førsteklasses utsikt. På det høyeste punktet er det et radaranlegg og de fleste stopper på fortoppen på 931 moh. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Himmeltinden.

Startstedet for turen er ved Hauklandstranda som ligger ca 9 kilometer fra Leknes sentrum. Det er såpass med parkeringsplasser her at det på sommeren er folk her som dirigerer parkeringen. I kamp med folk som bader og andre turgåere til Mannen og Himmeltinden kan det imidlertid bli trangt nok om parkeringen her. Det er frivillig betaling på stranda på 40 kr for 6 timer.

Hauklandstranda er forøvrig kåret til Europas beste av Lonely Planet.

Turen starter med rundt en halv kilometer asfalt, før turen fortsetter etter kjerrevei opp mellom Himmeltinden og Mannen. Når det flater ut passerer man et lite tjern på høyresiden og fortsetter rundt hundre meter, her er stien til Himmeltinden skiltet.

Turen fortsetter i retning av Durmålsdalen og man følger østsiden av bekken etter god sti til drøye 500 moh, deretter krysser man bekken og fortsetter i retning av vestryggen til Himmeltinden som man når på rundt 700 moh. Her traverserer man et par hundre meter rett østover i siden før ruten dreier mot toppen igjen.

Ruten passerer vestsiden av punkt 830 og går videre i siden i nærheten av ryggen til fortoppen på 932 moh. Om man skal til det høyeste punktet må man ned ca 40 meter i steinur for å nå toppen av Vestvågøy. På Himmeltindan er det et militært anlegg og egentlig ganske stygt, tross en førsteklasses utsikt. Man ser bl.a Vågakallen , Geitgallien og Higravtinden som vi var på dagen før.

Vi returnerte samme veien.

Turdata

Dato: 4 Juli 2021
Distanse: 9,05
Høydemeter: 1088
Tidsforbruk: 1:50 (1:10 opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Himmeltinden
Ruteforslag
Stistarten
Fortoppen til Himmeltinden til Høyre
Durmålsdalen
Ned mot Mannen og Veggen
Folksomt i Durmålsdalen
På ryggen starter traversen i front av Himmeltinden
Uttakleiv nede til venstre
931 toppen nærmest og 962 bak
Skottinden den spisse til venstre og Offersøykammen alene i midten
Den høyeste av Himmeltindan fra turisttoppen
Tilbake mot 931
Mats og en radar på toppen.
Mot 931
Leknes
Ned mot Durmålsdalen