Håtinden 649 moh

Håtinden er en fin fjelltur på Vestvågøya i Lofoten. Turen til Håtinden har merket sti og byr på mye utsikt i forhold til innsatsen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Håtinden.

Startstedet for turen er ved den gamle skolen i Lyngedal. Her er det åpen kafe i sommerhalvåret om du ønsker en matbit etter turen til Håtinden. Det er rikelig med parkering her og distansen fra Leknes er ca 30 kilometer.

Starten av turen er skiltet og en sti tar deg gjennom et myrparti og tar deg inn på en skogsvei som går til et nedlagt gårdsbruk etter en knapp kilometer. Her fortsetter turen etter en relativt bratt sti gjennom skogen opp til Lyngedalsheia(ca 250 moh).

Oppe på Lyngedalsheia ser man ryggen man følger opp til toppen av Håtinden. I starten er det et tilnærmet flatt myrparti, før det tørker ut når man begynner å ta høyde. Stien er noe utydelig i det flate partiet, før den er sammenhengende og merket når man kommer til steinura. Ruten er uansett selvforklarende, da man bare følger ryggen til toppen.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og man ser både enkle og raske turer som Hoven og Festvågtinden, mens man også ser den noe mer krevende Vågakallen.

Turdata:

Dato: 2 Juli 2023
Distanse: 6,11 kilometer
Høydemeter: 672
TIdsforbruk: 1:20 (47 min opp)

Håtinden fra parkeringen
Ruteforslag
Stistarten
Ved en gmmel nedlagt gård starter stien opp til Lyngedalsheia
Ferdig med skogen
Havaren 808 moh er den høyeste toppen
Hoven
Litt steinur før toppen
Vågakallen og Henningsvær
Hoven
Mot Havren
Henningsvær
…..
….
Ned mot Lyngedalsheia