Gaskacohkka 1507 moh

Gaskacohkka er en av Lyngenhalvøyas 27 1500-meterstopper. Gaskacohkka har en anmarsj på drøye fem kilometer, men du blir til gjengjeld belønnet med bratt skikjøring og en av Lyngsalpenes beste utsikter. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Gaskacohkka.

Fortsett å lese «Gaskacohkka 1507 moh»

Store Fornestinden 1477 moh

Store Fornestind er et imponerende skue fra Ullsfjordferga under turen fra Svensby til Lyngseidet. Toppen ble førstegangsbesteget i August 1898 av Geoffrey Hastings , William.C. Slingsby og Walter Perry Haskett-Smith. Anton Giæver på Lyngseidet hadde veddet tre flasker champagne på at tinden var ubestigelig. Store Fornestinden er en av Lyngsalpenes kremtopper. Her er turbeskrivelsen fra turen min

Fortsett å lese «Store Fornestinden 1477 moh»

Nallangaisi 1595 moh

Nallangaisi er en av Lyngenhalvøyas virkelige kremtopper. Toppen ble førstegangsbesteget i 1899 av Elisabeth Main og Josef og Emil Imboden. Nallangaisi er en krevende topp med lang anmarsj og veldig bratte partier på alle alternative ruter. Vi valgte å bruke ruten fra vest som ble klatret første gang i 1983 av Geir Jenssen og Bjørn Arntzen. Alternativt kan man gå fra Steindalsbreen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Nallangaisi 1595 moh»

Store Lenangstinden 1625 moh

Store Lenangstinden er en av de virkelige kremtoppene i Lyngenalpene og med sin primærfaktor på 1575 meter har Store Lenangstinden den fjerde høyeste i Norge. Toppen byr på utfordringer i form av en lang anmarsj, bratte snørenner og luftig egg. Her er turbeskrivelsen fra turen til Store Lenangstinden.

Fortsett å lese «Store Lenangstinden 1625 moh»