Gaskacohkka 1507 moh

Gaskacohkka er en av Lyngenhalvøyas 27 1500-meterstopper. Gaskacohkka har en anmarsj på drøye fem kilometer, men du blir til gjengjeld belønnet med bratt skikjøring og en av Lyngsalpenes beste utsikter. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Gaskacohkka.

Fortsett å lese «Gaskacohkka 1507 moh»

Nallancohkka 1328 moh

Nallancohkka er ikke den mest kjente toppen i Lyngen, men det er en topp som absolutt anbefales for Lyngenentusiasten, med praktfull utsikt mot mange av de mer kjente naboene som Nallangaisi, Steindalstinden, Sfinxen, Gaskascohkka. Ruten vi gikk er ikke vanskelig, men med snørenner på 50 grader krever det litt guts for å komme seg opp. Det enkleste er å gå opp fra Steindalsbreen, men det blir noe lengre å gå. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nallancohkka. Fortsett å lese «Nallancohkka 1328 moh»

Imagaisi >1500 moh

Imagaisi er et av flere flate bredekte fjell som ligger plassert i midten av den sørlige delen av Lyngsalpene. Her fikk ikke isbreene gjort seg ferdig med «arbeidet» med å grave dype daler og la spisse tinder stå igjen på samme måte som på den nordlige delene av Lyngsalpene og ut mot kysten. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Imagaisi >1500 moh»

Sfinxen >1280 moh

Sfinxen er en rå topp som ligger ved Steindalsbreen. Sfinxen er har en lang anmarsj, men toppen kan by på bra utsikt og litt klyving for de som liker det utfordrende. Vi gikk Sfinxen sammen med Nallangaisi på en tur på ca 21 kilometer og 2100 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Sfinxen og Nallangaisi. Fortsett å lese «Sfinxen >1280 moh»

Vestre Steindalstinden 1511 moh

Kartblad: Storfjord
Kommune: Storfjord (5)
Primærfaktor A: ca 505 meter
Primærfaktor B: ca 105 meter
Koordinat: 5723  9703
Nærmeste høyere topp: Langdalstindane 1580
Laveste punkt før høyere topp: Dypeste skardet mellom Imagaisi og Langdalstindane, ca 1001 m o.h.

Turbeskrivelse

Statistikk er laget av Jarle Nilsen