Maritindan 1062 moh

Maritindan i Sørbotn i Ramfjorden er et fjell som blir besøkt lite i forhold til beliggenheten 25 minutter fra Tromsø sentrum. Vi gikk Fagerfjellet sin 957 topp i samme turen. Her er turbeskrivelsen fra denne turen.

Vi parkerte på den store bussparkeringen i Ramfjorden. Fra Tromsø er det ca 26 kilometer å kjøre.

Starten av turen gikk noen hundre meter sørover langs E8, før vi gikk opp avkjøringen til huset før den nordligste av de to elvene som kommer ned fra Henrikskaret. I forbindelese med flittige vinterbesøk på Fagerfjelltoppene er det hugd trasé gjennom skogen. Etter noen hundre meter krysser stien elva og man følger sørsiden av dalen opp gjennom skogen.

På ca 400 moh var vi ferdig med skogen og det er slak stigning de neste par hundre høydemeterne in Henrikskaret. Etterhvert ser man punkt 830 som er greit å sikte seg inn på for å komme seg opp på ryggen mellom punkt 903 og Maritindans høyeste topp. Fra ca 700 moh er det behagelige gress/lyngunderlaget byttet ut med top notch steinur.

Vi gikk opp ryggen til 1062 toppen, det er noen punkt der det er greit å gå av ryggen, men det er ikke luftig. De siste drøye 50 høydemeterne går etter det 6-700 meter lange topplatået mot varden som er helt i enden av platået. Varden er noen meter under det høyeste punktet og utsikten herfra er meget bra mot toppene rundt Lavangsdalen og området i nærheten på Tromsø fastland. Distanse til toppen er ca 4.5 kilometer og vi brukte litt i underkant av to timer hit i rolig tempo. Vi var ikke veldig heldig med utsikten fra toppen, men fra toppen ser man bla Tromsdalstinden, Hamperokken, Henrikstinden, Maritindans punkt 1045 og Saltdalstindene med punkt 1239 og 1244 og 1324.

Fra Maritindans punkt 1062 gikk vi samme rute ned ryggen. Nede på ryggen fortsatte vi videre langs ryggen mellom Maritindan og Fagerfjellet. Distansen mellom toppene er knappe 2.5 kilometer og med ca 150 ekstra høydemeter. Mens man vandrer langs ryggen har man fin utsikt mot , den spennende 1160 toppen i Bjørnskadet. Denne distansen er av særdeles lav vanskelighetsgrad. På toppen er det en liten varde.

Returen fra toppen gikk rett ned mot Henrikskaret etter steinur ned mot ca 600 moh før vi kom inn på oppruten vår. I rolig tempo brukte vi ca 4.5 timer på turen på ca 10 km og 1200 høydemeter.

Maritindan fra turen til Tverrbotnfjellet
Ruten vi gikk
God sti opp mot Henrikskaret
På tur inn mot Henrikskaret
Henrikskaret. Maritindans høyeste topp i tåke
Petter foran Maritindans punkt 857
Opp mot Fagerfjellets punkt 957
OPp mot punkt 830
Ryggen mot Maritindan
Maritindan, frister med en travers over disse en gang
Punktet på ryggen vi gikk rundt
Petter på topplatået
Ved varden
Dagens beste utsikt mot Lavangsdalen
Det høyeste punktet
På ryggen mot Fagerfjellet
Bratt ned mot Bjørnskarddalen
Dagens beste utsikt mot Maritindans punkt 1062
Fagerfjellet 957
1160 Bjørnskardet
På toppen