Rassevarri, sørvestre topp 1166 moh

Rassevarri er et fint skifjell i Balsfjord kommune. Rassavarri betyr «Gressfjellet» og er Lyngenhalvøyas sørligste 1000-meterstopp. På Rassavarri er det mulig å gå hele turen uten å bevege seg i terreng som er brattere enn 30 garder og er derfor et bra alternativ på dager med litt skredfare. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rassavarri.

Startstedet  for denne turen er anleggsveien som går opp til Storvatnet, ca 2 kilometer fra Nordkjosbotn sentrum. Jeg parkerte i en busslomme ved broen over Bruelva. Har brukt samme parkeringen da jeg besøkte denne navnløse godbiten på 1257 moh. 

Jeg fulgte anleggsveien, i terreng som innbyr til innbytterpuls etter scooterspor, etter ca halvannen kilometer (ca 270 moh) forlot jeg anleggsveien og krysset elva. jeg fortsatte videre mot den brede vestryggen til Rassevarri. Etter den bratte starten opp anleggsveien, er det en litt slakere etappe mot ryggen. Under etappen mot ryggen får man tid til å beundre Storvasstinden , som har fått seg en plass på listen over planlagte turmål på ski.

På ryggen er det relativt greit å ta høyde, noen litt brattere partier som krever litt kryssing, men stortsett under 30 grader hele veien. Jeg fulgte ryggen til ca 950 moh, den siste biten mot toppen gikk jeg i sørsiden av Rassevarri, før jeg fulgte ryggen fra sør de siste par hundre metrene til toppen. Toppen har rå utsikt mot godbiter som Piggtinden, Otertinden, Rieppetinden og mange klassikere i Tamokdalen.

På returen kjørte jeg ned den fine siden mot Brennmotinden, her får man seg ca 350 høydemeter fin skikjøring. Etter dette siktet jeg meg inn mot oppruten.

Turdata:

Dato: 7. April 2014
Distanse: 11.10 kilometer
Høydemeter: 1138
Tidsforbruk: 1.58, 33 (1.31 opp)
Link til Polar personaltrainer

watermarked-P1110670
Rassevarri fra Nordkjosbotn
rasse_815x558
rasss_815x691
Ruten jeg gikk
watermarked-P1110626
Scooterspor opp anleggsveien
watermarked-P1110627
watermarked-P1110630
watermarked-P1110633
På vei mot vestryggen
watermarked-P1110635
Utsikt mot Nordkjosbotn sentrum
watermarked-P1110636
Storvasstinden
watermarked-P1110638
watermarked-P1110641
Perstinden i midten
watermarked-P1110649
Toppen
watermarked-P1110657
Litt kjip utsikt
watermarked-rasstopp
På toppen
watermarked-kug_tonemapped
watermarked-rassse-1
watermarked-P1110658
Den fine siden ned mot Brennmotinden
watermarked-P1110660
watermarked-P1110661
Toppen
watermarked-P1110666
watermarked-rassss
Storvatent
  • Konrad Johnsen

    Tok turen til Rassevarre i går ( 6/5) – stort sett etter din beskrivelse -fulgte hovedtoppen opp-fra sør. 3 timer opp 1 time ned – bra av en pensjonist.Det spesielle var kanskje at jeg benyttet en kortvariant av randonnee-ski ( et salmonprodukt som etter hva jeg forstår ikke har slått igjennom) uten feller,men med en smørefri sone under midten. Når man får sånt utstyr, er man jo i det minste forpliktet å prøve det. Lett og fint i stigning, liten bæreflate,veldig lett bakom foten,en del ising i overgangen til tørrere snø – er vel konklusjonen. Rassevarre betyr forøvrig Gressfjellet – har konferert med min «sameekspert» Per Mattis Skum om en del samiske navn i dag. Dette navnet passet jo godt med din beskrivelse -fjellturer er jo også kultur ikke minst språklig…..

  • Konrad Johnsen

    Tok turen til Rassevarre i går ( 6/5) – stort sett etter din beskrivelse -fulgte hovedtoppen opp-fra sør. 3 timer opp 1 time ned – bra av en pensjonist.Det spesielle var kanskje at jeg benyttet en kortvariant av randonnee-ski ( et salmonprodukt som etter hva jeg forstår ikke har slått igjennom) uten feller,men med en smørefri sone under midten. Når man får sånt utstyr, er man jo i det minste forpliktet å prøve det. Lett og fint i stigning, liten bæreflate,veldig lett bakom foten,en del ising i overgangen til tørrere snø – er vel konklusjonen. Rassevarre betyr forøvrig Gressfjellet – har konferert med min «sameekspert» Per Mattis Skum om en del samiske navn i dag. Dette navnet passet jo godt med din beskrivelse -fjellturer er jo også kultur ikke minst språklig…..

  • Oppdatert turbeskrivelse