Tepphaugdalstinden 1251 moh

Tepphaugdalstinden er en av mange fine fiell på Tromsø fastland. Toppen ser flott ut på veien over Breivikeidet og byr på fin utsikt. Jeg gikk Tepphaugdalstinden sammen med Massiv SV av Tepphaugdalstind. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet like sør for Nakkevatnet ligger ca 11 kilometer fra Breivikeidet. Ved noen hytter er det noen parkeringsplasser langs veien.

Stien starter ved parkeringen og det er bro over Vasselva- uten at det betyr veldig mye da du blir våt tidlig på turen uansett over myrpartiene som starter etter en drøy kilometer sti i starten av Namdalen.

Etter rundt 2,5 kilometer krysset jeg elva for å slippe unna myra, men til gjengjeld var det nå snacks som liggende skog, steinur og kratt. Etter hvert begynte jeg å ta høyde opp mot gryta mellom toppene. Over skogen blir terrenget lettere igjen og jeg siktet meg inn på nordryggen til 1060 toppen som jeg nådde noen hundre meter unna og den siste biten opp er en enkel spasertur til den lille varden. Her er det utsikt mot noen av de spennende toppene på Tromsø fastland og mot Lyngen. GPS målte toppen til 1063 moh.

Jeg fulgte ryggen ned til skardet mellom toppene før jeg startet på Tepphaugdalstindens sørvestrygg. I begynnelsen fulgte jeg ryggen slavisk, men etter rundt 200 høydemeter måtte jeg ut i østsiden av ryggen for å komme meg opp. Det er litt enkel klyving den siste biten mot toppen der det var det en høy og slank varde og utsikt mot de spennende toppene i området.

Jeg returnerte ned en bratt renne i sør der jeg traff på noen svapartier som gjorde at jeg måtte ut av renna for å komme ned. Dette er vel neppe den beste ruten. Istedenfor å gå ned til vannet startet jeg på en travers mot Namdalen der jeg sparte noen meter i distanse, men til gjengjeld måtte bevege meg i helt jævlig terreng. Konklusjonen er: Gå til vatn 788 og hold deg i nærheten av elva ned til Namdalen 🙂

 

Rute
Tepphaugdalstinden fra 1060
1060 fra Namdalen
Sti i starten
Og bru
Tepphaugdalstinden og 1060 fra myrene i starten
Store deler av starten gikk etter myr
I et relativt tett kratt!
Elva ned fra vatn 788
1060 fra traversen i siden
1060
Tepphaugdalstinden
Oppe på ryggen til 1060
Tepphaugdalstinden fra 1060
Tepphaugdalstinden fra skaret, bøyde linsa på kameraet på toppen, så resten av bildene er med iPhone…
Ryggen
Etterhvert ble ryggen bratt, så da måtte jeg ut til høyre
Like før toppen
Varden
Tåke over startstedet
Gikk ned en bratt renne
Opp renna
Lavangstinden
Rester av en elg
Vanskelig å krysse elva uten å bli våt….

Første besøk: 26 Juli 2010

Tidsforbruk : 4 timer 15 min