Tepphaugdalstinden 1251 moh

Tepphaugdalstinden er en av mange fine topper i området rundt Breivikeidet. Toppen ser flott ut på veien over Breivikeidet og har fin utsikt. Jeg gikk Tepphaugdalstinden sammen med Massiv SV av Tepphaugdalstind.

Startstedet like sør for Nakkevatnet ligger ca 11 kilometer fra Breivikeidet. Ved noen hytter er det noen parkeringsplasser langs veien.

Her starter stien og det er bro over Vasselva uten at det betyr veldig mye i det lange løp da du med stor sannsynlighet blir våt ganske tidlig på turen uansett. Stien tar deg en drøy kilometer inn Namdalen før den forsvinner over myrpartiene.

Etter rundt 2.5 kilometer kom jeg til et nytt myrparti, der jeg krysset Namdalselva for å slippe å vade i myra. Etter elvekrysningen var det en del snacks som liggende skog etter ras, steinur og kratt. Her startet jeg å ta litt høyde på vei opp mot skardet mllom 1060 og Teppehaugdalstinden. Over skogen er underlaget gress og lyng. Jeg siktet meg rett inn på toppen og nådde ryggen ca 200 meter nord for toppen. Herfra var det en enkel spasertur til topps.

På toppen var det en liten varde og utsikt mot noen av de spennende toppene på Tromsø fastland og mot Lyngen. GPS målte toppen til 1063 moh.

Jeg fulgte ryggen ned til skardet mellom Tepphaugdalstinden og 1060 i før jeg startet på Tepphaugdalstindens sørvestrygg. I begynnelsen fulgte jeg ryggen slavisk, men etter rundt 200 høydemeter måtte jeg ut i østsiden av ryggen for å komme meg opp. Litt enkel klyving for å nå opp.

På toppen var det en høy og slank varde og utsikt mot de spennende toppene i området.

Jeg returnerte ned en bratt renne i sør der jeg traff på noen svapartier som gjorde at jeg måtte ut av renna for å komme ned. Dette er vel neppe den beste ruten. Istedenfor å gå ned til vannet startet jeg på en travers mot Namdalen der jeg sparte noen meter, men måtte bevege meg i het jævlig terreng. Konklusjonen er: Gå til vatn 788 og hold deg i nærheten av elva ned til Namdalen 🙂

 

Rute
Tepphaugdalstinden fra 1060
1060 fra Namdalen
Sti i starten
Og bru
Tepphaugdalstinden og 1060 fra myrene i starten
Store deler av starten gikk etter myr
I et relativt tett kratt!
Elva ned fra vatn 788
1060 fra traversen i siden
1060
Tepphaugdalstinden
Oppe på ryggen til 1060
Tepphaugdalstinden fra 1060
Tepphaugdalstinden fra skaret, bøyde linsa på kameraet på toppen, så resten av bildene er med iPhone…
Ryggen
Etterhvert ble ryggen bratt, så da måtte jeg ut til høyre
Like før toppen
Varden
Tåke over startstedet
Gikk ned en bratt renne
Opp renna
Lavangstinden
Rester av en elg
Vanskelig å krysse elva uten å bli våt….

Første besøk: 26 Juli 2010

Tidsforbruk : 4 timer 15 min