Lille Rieppefjell 1133 moh

Lille Rieppefjellet er en topptur i et spennende område som ikke har alt for mange besøk. Toppen passer fint å kombinere med Vazzoalgi, da det bare er drøye 120 ekstra høydemeter for å ta begge toppene. Lille Rieppefjell er en fin topptur både sommer og vinter, men en anmarsj på noen kilometer gjør at det er få muligeheter for å måtte gå i kø her. På turen var vi også innom Njoskefjellet for å få knappe 500 høydemeter ekstra nedkjøring i fantastisk snø. Her er turbeskrivelsen fra denne turen over 3 topper.

Parkering for noen biler finnes nedenfor Sveingård, fra Tromsø tar kjøreturen en drøy time. I starten går man etter en skogsvei før man kommer inn på en hugd trase opp til Sveingårdsvatnet. Om du er på sommertur er det sti på vestsiden av vatnet, mens vi fulgte isen til elvedalen fra elva som kommer fra Litle Rieppevatnet. Vi gikk opp på sørsiden av elva, den siste biten av bakken er ca 30 grader. Etter å ha kommet opp den bratte bakken er det slak stigning fra mot Litle Rieppevatnet som ligger litt over 500 moh.

På sommertur er det enklest å gå opp på ryggen til den navneløse toppen på 964 moh, da det er trangt med litt stup på sørsiden av vatnet og en top notch steinur på nordsiden. Vi krysset vatnet og startet på den drøye 400 høydemeters fine skibakken inn mot skardet mellom Vazzoalgi og Lille Rieppefjell. De første 200 høydemeterne er «slak» mens det blir brattere de siste 200 høydemeterne med en del partier på 30 grader +.

Oppe i skardet blir man møtt av en fantastisk utsikt mot Lyngenfjell og mange spennende fjell på Tromsø fastland. Vi fant ut at det enkleste var å gå Vazzoalgi først, for å slippe å kle av og på skifellene. De ca 120 høydemeterene er i veldig slak stigning med nydelig utsikt. Det høyeste punktet er vardefritt, men det står en stor varde noen hundre meter østover. Utsikten mot bl.a Jiehkkevarri, Store Lakselvtinden, Anderstinden, Platåtoppen, BalggesvarriLille Piggtinden, Sieiditoppene, Fugldalsfjellet, Store Durmålstinden, Titinden osv er fantastisk fra toppen.

Fra toppen kjørte vi ned den lite eksotiske nedkjøringen mot skardet med skifellene på før vi starten stigningen på drøye 150 høydemeter mot Lille Rieppefjellet. På toppen er det en liten varde og også her en førsteklasses utsikt. Herfra får man sett både fjellene på Lyngensiden og de mange spennende toppene på Tromsø fastland som f.eks Store Rieppefjellet, Meahccecohka, Gaskagaisa, Tverrfjellet, Sennedalstinden m.m

Turen på disse toppene er på drøye 1250 høydemeter og ca 14 km tur retur, vi hadde nok brukt ca 5 timer i rolig tempo på disse toppene. Vi fulgte samme rute ned til Sveingårdsvatnet og hadde fantastisk nedkjøring, spesielt de 400 høydemeterne til Litle Rieppevatnet. Nede med Sveingårdsvatnet krysset vi det og siktet oss inn på en gryte i vestsiden av Njoskefjellet. Her er turen i ca 30 graders terreng på det bratteste med nydelig utsikt mot den sørlige delen av Lyngen. Toppen hadde en liten varde og også her fin utsikt med sin plassering på første rekke mot havet. Nedkjøringen her var dagens beste i fantastisk snø i gryta før vi siktet oss inn på sporene fra turen opp.

Vi brukte 6,5 timer på turen som er på ca 1750 høydemeter og ca 17 kilometer.

Lille Rieppefjellet fra skardet
Ruten vi gikk
Vazzoalgi fra start
Christoph og Yngve like etter start
På tur opp mot Sveingårdsvatnet
På vatnet
I starten av den første bratte bakken
På ca 400 moh blir det slakere igjen. Njoskefjellet i bakgrunnen
Lille Rieppevatnet og veien videre til skardet
Christoph og Petter i det bratteste partiet av turen
Like før skardet
Lille Rieppefjellet fra skardet
Meahccecohka
Toppene rundt Gjømmerdalsbreen
På tur opp mot Vazzoalgi med Gjømmerdalsbreen og omegn i bakgrunnen
Et uorganisert toppbilde
Sieidi sin nordtopp
I skardet
Yngve like under toppen av Lille Rieppefjell med Vazzoalgi i bakgrunnen
Et trivelig gjeng på toppen
Jiehkkevarri
Et forsøk på et fint kjørebilde som desverre ble ødelagt av et fall av en ikke navngitt skikjører:)
Petter på tur ned 400 høydemeter med himmel
Lakselvtindene
Njoskefjellet
Vazzoalgi og punkt 964
Yngve foran Sørfjorden
Petter som hadde hatt en optimal oppladning til turen i et vanvittig driv
Like under toppen
Yngve