Gabrielfjellet 1213 moh

Gabrielfjellet er et populært og flott skifjell en halvtimes kjøretur fra Tromsøfin skitopp en halvtimes kjøretur fra Tromsø. Gabrielfjellet byr på både fin skikjøring og utsikt. Her er turbeskrivelsen fra Gabrielfjellet.

Startstedet ved den nordligste av de 2 gårdene som heter Stormo ligger ca 30 minutters kjøretur fra Tromsø. Det er ikke akkurat tilrettelagt for parkering her, men det er mulig å plassere noen biler i noen avkjøringer i området.

Starten følger en liten skogsvei fra parkeringen og gjør den første etappen veldig grei, etterhvert forsvinner skogsveien og man må gå gjennom til tider tett skog i noen hundre høydemeter før man er over skogen. Når man er gjennom skogen starter en lang motbakke på ca 500 høydemeter på rundt 30 grader i snitt. Oppe av denne lange bakken på ca 950 moh flater det ut og den siste drøye kilometeren mot toppen er en lightutgave av den lange motbakken på Storheimfjellets skitopp som man ser alt for lenge

Fra toppen er utsikten formidabel mot en del Lyngentopper, både mot det høyeste på den sørlige delen og de bratte toppene på den nordlige halvdelen, og spesielt i området rundt Jægervatnet der Stortinden (Garjelgaisi) , Store Jægervasstinden og Store Lenangstinden er det mest ekostiske man ser, utsikten mot naboen Hamperokken er også fantastisk.

Nedkjøringen la vi i en rute litt lengre sør i en stor renne der snøen var litt mer beskyttet en nærmere nordvestryggen der vi gikk opp og som til tider var avblåst og hard.

I rolig tempo brukte vi litt i underkant av 3 timer tur retur til dette fine skifjellet på Tromsø fastland. Turen er på ca 8 kilometer og drøye 1100 høydemeter.

Gabrielfjellet fra veien
Rute
Fin trasè i starten
I den relativt tette skogen
Den lange motbakken opp mot 950 moh før det flater ut
Den blå himmelen som skulle komme rundt 14 begynner å vise seg
Snart på 950 moh og litt slakere terreng
I starten av den slake stigningen på drøye kilometern til toppen
1213 bak hodet til Christoph, mens 1206 er til venstre
1206
Mens vi satset på 1213
Sondre som startet litt etter oss kom etterhvert til toppen
Fantastiske Hamperokken
Sondre
Christoph foran Hamperokken
Spor fra nedkjøringen
Gabrielfjellet