Gabrielfjellet 1213 moh

Gabrielfjellet er et populært og flott skifjell en halvtimes kjøretur fra Tromsø. Gabrielfjellet byr på både fin skikjøring og utsikt. Turen er veldig godt egnet som ettermiddagstur sent på sesongen. Her er turbeskrivelsen fra Gabrielfjellet.

Startstedet for turen er ca ved gården Foss ved Bruelva. Fra krysset i Fagernes er det knappe 10 kilometer. Det er noen parkeringsplasser ved veien.

Starten av turen går i relativt åpen bjørkeskog på vestsiden av Bruelva. Ruten er i nærheten av elva helt til man er over skogsgrensen allerede på drøye 400 moh.

Over skogen starter man på en lang bakke på drøye 500 høydemeter som er rundt 30 grader bratt før det slaker ut. Den siste biten til det høyeste punktet går i slakt terreng.

Fra toppen er utsikten formidabel mot en del Lyngentopper, både mot de høyeste toppene på den sørlige delen og de bratte tindene på den nordlige halvdelen. Man ser området rundt Jægervatnet der flere av Lyngens råeste topper som Stortinden (Garjelgaisi) , Store Jægervasstinden og Store Lenangstinden er plassert. Utsikten mot naboen Hamperokken er også fantastisk.

Jeg fulgte samme ruten på returen.

Turdata:

Dato: 22 Mai 2020
Distanse: 9,05 kilometer
Høydemeter: 1170
Tidsforbruk: 1:52 (1:25 opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Gabrielfjellet fra Storfjellet
Ruteforslag
Skarltinden og Storfjellet
Starten av den lange fine skibakken
Mot Tromsdalstinden
Innspurten og fantastiske Hamperokken
Varden
Hamperokken og Bjørnskartinden
Tromsdalstinden
Mot lite besøkte fjell på Tromsø fastland
Tepphaugsdalstinden
Jiehkkevarri bak i midten

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Gabrielfjellet 1213 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *