Bentsjordtinden 1168 moh

Bentsjordtinden er den høyeste toppen på Malangshalvøya. Bentjordtinden er en fantastisk utsiktsopp og det blir sagt at man kan se sju kirkesogn herfra. Her er turbeskrivelse fra turen min til Malangshalvøyas høyeste fjell.

Startstedet Vollstad ligger ca 9 kilometer fra Ryaforbindelsen. Parkering gjøres på en liten parkeringsplass langs veien.

Jeg har også gått Bentsjordtinden på sommeren.

Starten av turen går gjennom en «hage» fra Vollstad. Stien er skiltet med «Bentsjordtinden». Det er hugd en trase gjennom skogen som er merket med plast i trærne opp mot Huldersteinen, hvor Vikran IL har/hadde(?) trimpostkasse. Fra Huldersteinen skrår ruten videre ut mot nordvestryggen (Aksla over Sandhaugen) til Bentjordtinden i en etappe på ca 2 kilometer som ikke er veldig spennende på ski i traversen mot aksla.

Vi fulgte ryggen opp mot Bassenget under Bentsjordtinden og Durmålstinden på ca 900 moh. Vi siktes oss inn mellom Bentsjordtinden og Durmålstinden i topphenget som er ca 30 grader og fulgte ryggen til toppen. De siste meterne opp til toppen er litt brattere, men ikke verre en at vi kom oss til topps med skiene på beina.

På toppen er det en stor varde med gjestebok og en vanvittig utsikt. Man ser topper såpass langt unna som Dyrøy kommune, Tamokdalen. mange topper i indre Troms og på den nordlige halvdel av Lyngenhalvøya. Man har også full oversikt over Senja, Ringvassøya og Kvaløya

Returen gikk etter den nordvendte renna som er en veldig populær vårskitur. Denne renna er ca 35 grader på det bratteste, mens normalruten er ca 30 grader på det bratteste.

Tidsforbruk ca 2 timer opp og ca 3 timer tilsammen med pauser. Distanse til toppen er ca 5 kilometer og man går samtlige 1168 høydemeter.

Bentsjordtinden
Ruten vi gikk
Bentsjordtinden fra start
Etter stien i starten
Over skogen
Starten av traversen mot Aksla
En noe misfornøyd Christian kommer bærende med skiene opp til aksla på det harde føret
Toppen
Ned mot start og Straumsbukta over fjorden
Endelig i sola etter 2 timer i skyggen
Christian like under toppen
Tromsøya
Tromsdalstinden og noen topper rundt Jægervatnet til høyre
Kveita og Jiehkkevarri bak til venstre. Lakselvtindene bak til høyre
Forsøk på vardeklatring. Vanskelighetsgrad ca 6+ under rådende forhold
Endelig oppå varden
Særdelse mye flytrafikk rundt Bentsjordtinden
I renna
Opp renna

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *