Gorzelvtinden 1072 moh

Gorzelvtinden har etter hvert blitt en veldig populær topptur på Tromsø fastland. Toppen har null anmarsj og mye fin skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen til Gorzelvtinden.

De to vanligste startstedene er ved Nedre Finnjorda eller Reinsmoen, begge stedene har gode muligheter for parkering. Fra krysset i Sørbotn er det ca 18.5 kilometers kjøring.

Høsten 2021 fant noen papirflyttere i statens kartverk ut at fjellet skulle fornorskes til Gårdselvtinden. Noe lokalbefolkningen er svært uenig i, da elva vest i fjellet heter Gorzelva etter det samiske ordet Gorzi- foss. Denne elva ble et naturlig sperregjerde for rein til de som drev med reindrift fra gårdene øverst i Andersdalen tidligere.

Vi gikk for alternativet ved Reinsmoen, fra parkeringen på sørsiden av veien fulgte vi veien ca 100 meter inn Andersdalen før vi gikk off road ved ei lita myr. Vi gikk etter videre opp langs en liten bekkedal før vi kom inn på en traktorvei opp et hogsfelt. Etter hogstfeltet er det knappe 200 høydemeter med relativt åpen skog. Den siste biten før man er ferdig med skogen blir litt brattere. Deretter kan man begynne å nyte den fine utsikten mens man sikter seg inn på ryggen på sørøstsiden av Tornelva. Man følger Tornelva til man er på rundt 800 moh.

Her ser man toppen og man får den slakeste ruten om man går litt sør for toppen. Oppe er det fin utsikt mot store deler av Kvaløya og Tromsø Fastland med fine nabotopper som Hamperokken, Saltdalstindan, Henrikstinden Tverrbotnfjellet , Nordre Stortinden og Durmålsskolten. Vi fulgte en naturlig halfpipe ned fra toppen og etter hvert Tornelva ned til skogen. Her bruker det ofte å være god snø. Den siste biten ned fulgte vi oppruten.

Med optimalt rutevalg kan man holde seg under 30 grader hele turen om man starter fra Reinsmoen. FraNedre Finnjorda er ruten litt brattere.

Turdata:

Dato: 18 Mars 2021
Distanse: 7.54 km
Høydemeter: 1050
Tidsbruk: 1:40 (1:11 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

watermarked-Picture 311_tonemapped
Gorzelvtinden fra Slettinden
Ruteforslag
Starten av turen over myra
Skogsveien
Over skogen
Utsikt mot Tuva som er en fin sommertur som er merket
Dalen til Tornelva til venstre
Arja har fått los på noen hun kan gå fra…
Toppen
Tverrbotnfjellet
Durmålsfjellet
Slettinden
Bønntuva i midten
Hamperokken, Stortinden og Bjørnskartinden
Tromsdalstinden