Nordmannviktinden 1355 moh

Nordmannviktinden er den høyeste toppen av de vanlige skifjellene på gullrekka i Kåfjord som går fra Gillavarri i sør til Storhaugen i nord. Nordmannvktinden har enorm utsikt mot Lyngsalpene og har flere alternative ruter både opp og ned. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Nordmannviktinden.

Startstedet Olderdalen er endestasjonen for ferga fra Lyngseidet. Parkering fins vedveiens ende på nordsiden i boligfeltet eller ved skolen. Da naboen Giilavarri er en av de best besøkte fjellene i Kåfjord i skisesongen er det omtrent alltid spor fra start.

Jeg parkerte ved skolen og her må man gå rundt en kilometer i slakt terreng mot skisporene som kommer opp fra boligfeltet. Her starter stigningen på  østsiden av Doronelva. Her er det hugd en del skog og stigningen mot trimpostkassen på 383 moh går gjennom åpen skog.

Jeg fortsatte videre rett opp Lilledalen, der jeg møtte Martin på vei ned fra Gillavarri og fikk lokket han med til Nordmannviktinden. Vi fulgte Lilledalen til rundt 550 moh, før vi dreide opp mot ryggen. Her er turens bratteste parti og det er drøye 200 høydemeter som gradvis blir brattere og er vel drøye 35 grader bratt før man når ryggen på knappe 800 moh.

Det er stort sett jevn ganske bratt stigning langs ryggen som vi fulgte til en fortopp på 1197, før den siste biten til toppen er slak og noe langdryg. Utsikten er derimot førsteklasses i alle retningene og spesielt over Lyngenfjorden mot Lyngsalpene.

Det høyeste punktet på Nordmannviktinden er vardeløst, men det er en varde helt sør på platået der det er mye finere utsikt enn fra toppen.

Nedkjøringen har flere muligheter, man kan kjøre rett ned mot vest fra toppen, men her må man ta en noe ekkel travers over et berg. Det er også en renne som starter på rundt 1000 moh like vest for punkt 1197 og renna vi kjørte ned som starter på rundt 800 moh. Alle disse alternativene er +/- 35 grader bratt.

Turdata

Dato: 14 April 2023
Distanse: 13,24 kilometer
Høydemeter 1404
Tidsforbruk 2:59 (ca 2 timer opp)
GPS-logg fra gps3d.no

nord
Nordmannviktinden fra Giilavarre
Ruteforslag
Starten
På vei mot Doroneleva
Like før postkassen
Store Kjostinden og Istinden
Opp Lilledalen
Martin på vei ned fra Gillavarri
Renna vi gikk opp i midten
Videre inn LIlledalen mot Nordmannviktinden
Gillavarri
Toppen av renna
Ryggen videre
Fortoppen på 1197 i midten og Nordmannviktinden til høyre
Støvelfjellet i midten
Koppangsbreen og Store Lenangstinden i midten
Varden med best utsikt
Fine snøforhold i høyden
Prøvde å holde litt høyde mot parkeringen

Kommentarer

Ett kommentar til “Nordmannviktinden 1355 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *