Durmålstinden 1342 moh

Den høyeste av Durmålstindene i Lakselvdalen byr på fin utsikt og veldig mye steinur. Jeg gikk Durmålstinden via de to Middagstindtoppene i en fin og variert travers. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved klubbhuset til Lakselvdal Sprint ved Kveldro i Lakselvdalen. Fra krysset på E8 på Seljelva er det ca 8 kilometer. Det er rikelig med parkeringsplass her.

Starten av turen går etter skogsvei en liten kilometer inn på sørsiden av Trollelva. Etter å ha brukt opp skogsveien dreide jeg i sørlig retning mens jeg gradvis tok høyde opp mot Middagstinden ,som har merket rute til topps, men som ikke passet helt med planen om Durmålstinden.

Turen til Middagstinden er stor sett fri for steinur, noe som det blir rikelig av senere på turen. Ned fra toppen er det litt lett klyving i noen bratte høydemeter før ryggen blir bredere og slakere. Etter halvannen kilometer langs ryggen nådde jeg Middagstindens østre topp.

Veien videre bort til skardet mellom Middagstinden og Durmålstinden byr også på litt klyving i svært løs steinur ned mot det laveste punktet før man tar fatt på de knappe 400 høydemeterne opp til toppen. «Skiruten» til Durmålstinden kommer opp i skardet fra nord. Mye stein og jevn stigning opp det den flate og vardefrie toppen. Her kan man se en del Lyngenklassikere som f.eks Piggtinden, Store Lakselvtinden, Guhkkesgaisa og Jiehkkevarri, samt nabofjellene med lang anmarsj som Bjellogaisa og Rieppetinden.

Jeg returnerte ned nordvestryggen som består av vanvittig løs steinur ned mot 900 moh før det blir blir bedre videre ned til Trollelva. Deretter er det en del reintråkk ned til skogen der det venter deg en kilometer med fin mix av liggende skog og myr. Etter hvert kom jeg inn på en veldig god hugd trase som gikk ned til skogsveien.

Turdata:

Dato: 29. Juli 2018
Distanse: 13,42 kilometer
Høydemeter: 1527
Tidsforbruk: 3:54
GPS-plott fra gps3d.no

Durmålstinden

 

Ruteforslag
Middagstinden til høyre og Durmålstinden bak fra startstedet
På vei mot Middagstinden
Ned mot Lakselvdalen og Lakselvbukt
Like under toppen
Ryggen videre mot Durmålstinden
Piggtinden
Ryggen
Bratt ned i starten
En reinflokk som kjøler seg ned i varmen
Middagstinden
Like før 1065 toppen
Bratt ned mot skardet
Her kommer skiruten inn på ryggen
Mot Jiehkkevarri og Lakslevtinden
Rieppetinden
Fantastisk farge på brevatnet
Ned nordvestryggen
To forskjellige bergarter i aksjon med Gabbro til høyre og kvartsglimmerskifer til venstre.
På god sti etter en kilometer med hat-terreng
Middagstinden

Kommentarer

Ett kommentar til “Durmålstinden 1342 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *