Perstinden er en tidligere «ti på topp» tur i Balsfjord kommune og det er merket rute til toppen og de fleste burde klare å komme seg til Perstinden uten problemer. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Perstinden.

 

Parkering finnes på den første store parkeringsplassen når du kjører østover langs E6 fra Nordkjosbotn. Her er det plass til mange biler. Du må følge gang og sykkelveien ca 250 meter østover før du kommer til stien opp mot Perstinden, det er merket med skilt nede ved veien.

 

Stien er av meget god kvalitet og i tillegg er den merket med røde prikker på trær gjennom skogen på ca 300 moh. Når stien har tatt deg over skogen dreier stien vestover mot toppen. Her er ikke stien like tydelig, men det er en del stikker med poser og stein med rødmerking mot toppen. Om du mister stien er det like lett å gå rett mot toppen da underlaget er lyng og gress helt til du er på ca 800 moh. Derfra er den siste biten etter fast stein.

 

På toppen er det gjestebok og fantastisk utsikt fra toppen mot Storvasstinden, toppen av den herlige Piggtinden, rekka med Svartnestinden, Snømannen og Andersdalstinden, Blåtinden og Store Russetinden rett over fjorden.

 

Distanse til toppen er ca 5 kilometer og man må gå ca 900 høydemeter. I sånn passelig tempo brukte jeg like over en time opp og ca 45 minutter ned

 

Perstinden fra Shell Nordkjosbotn
Ruten jeg gikk
Startstedet er merket
Top notch sti
God merking
På ca 200 moh ser man toppen
Rassevarri
Perstinden og fortsatt like god sti
Noen Tamoktopper, bl.a Nordtinden og Oksetinden
Første glimt av midnattsola på turen
Toppen
Først de siste 100 høydemeterne blir det stein
Store Russetinden og Rakeltinden
Storsteinnes sentrum
Svartnestinden, Snømannen, Andersdalstinden, Tverrbotnfjellet, Blåtinden, Smalaktinden og Tverrfjellet
Toppen av Piggtinden
Nordkjosbotn sentrum
Mot Perstinden
Fantastiske Russetinden

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *