Lifjellet 1065 moh

Lifjellet er en fin utsiktstopp som er lett tilgjengelig fra Gaskashytta ved Altevatn. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Lifjellet.

Tidligere på dagen gikk jeg Guolazvarri med naboer. På den turbeskrivelsen er turen fra Innset til Gaskashytta.

Starten av turen gikk i slakt terreng i litt under 3 kilometer fra Gaskashytta og inn Luotnavaggi før vi begynte å ta høyde opp bekkedalen i østsiden av Lifjellet. Stigningen i bekkedalen er på ca 15-20 grader. Vi kom inn på ryggen mellom Lifjelltangen og Lifjellet på ca 900 moh. Vi fulgte ryggen til toppen av Lifjellet som tiltross for sin noe beskjedne høyde var meget bra. Fra toppen så vi noen av de høyeste toppene i Indre Troms som Rohkunborri og Kirkestinden.

Vi brukte ca 1 time og 5o minutter på de ca 6 kilometerne og litt over 600 høydemeterne til toppen av Lifjellet. På returen kjørte vi ned litt lengre inn i Luotnavaggi før vi fulgte sporene våre tilbake til hytta. Totaltid på turen litt over 2 timer og 30 minutter.

Lifjellet fra parkeringen

Ruten vi gikk
Lifjellet fra Gaskashytta
På tur inn Luotnavaggi
Opp mot Lifjellet i flatt lys
Helene i stigningen opp fra Luotnavaggi
Opp ryggen med utsikt over Altevatn
På toppen av Lifjellet
Lifjellet
Klar for retur fra Gaskashytta etter ei koselig helg
Lifjellet
Helene foran Coalbmoaivi
Rohkunborri
Lifjellet