Laslettinden 819 moh

Laslettinden er blant de mest populære toppturene i Nord Troms. Laslettinden er en slags «Lille Blåmann for Nordfylket», der man kan holde seg godt under 30 grader hele turen om man følger normalruten. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Laslettinden.

Startstedet for turen er ca to kilometer fra E6 mot Jøkelfjordeidet. Det er en del parkeringsplasser her og det er skiltet ved start.

Fra start er det et par hundre flate meter over en myr før man starter på en jevn stigning på rundt 20 grader opp den brede østflanken. Etter hvert smalner flanken og ender opp som en rygg rundt 500 moh. Man følger ryggen resten av turen opp. Det er en varde med postkasse der de fleste snur ett par hundre meter før det høyeste punktet på Laslettinden.

Fra toppen er det utsikt mot bl.a Skalsatinden, Øksfjordjøkelen, Fjelltindnasen og Øvre Tverrelvtinden. Utsikten skal vistnok være mye bedre fra Olderbakkfjellet som ligger en liten kilometer videre langs ryggen, men dårlig tid gjorde at turen stoppet på Laslettinden. Skal tilbake ved en senere anledning for å gå helt til Koppartinden.

Jeg returnerte samme ruten i førsteklasses forhold. Det fins alternativer for nedkjøringen både ned mot Tverrbotn mot sørvest og Gryta i nordøst, disse rutene er betraktelig brattere.

Turdata:

Dato: 22. Ferbruar 2017
Distanse: 6.16 kilometer
Høydemeter: 708
Tidsforbruk: 1:14 (46 min opp)
GPS-plot fra gps3d.no

Laskettinden
Ruteforslag
Ruten på NGI sitt snøskredkart
Laslettinden fra E6
Laslettinden fra start
I starten av den lange slake ryggen
Josnlettinden 806 moh som ser ut som et fint skifjell
Ned ryggen og mot Mikkaltinden 504 moh
Burfjorden til høyre i bildet
Nedre og Øvre Tverrelvtinden
Fra varden til det høyeste punktet
Skalsatinden foran Øksfjordjøkelen
Folk ved varden
Mot Olderbakkfjellet
Koppartinden
Skalsatinden og Øksfjordjøkelen igjen
Fjelltindnasen i midten
Helt rått føre

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *