Langdalstinden 928 moh

Langdalstinden er et av mange fine skifjell på Breivikeidet. Langdalstinden er tilnærmet uten anmarsj og byr på flere alternativer for nedkjøringen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Elvevoll på Breivikeidet. Det er en del busslommer her det er mulig å parkere. Fra krysset ved E8 i Fagernes er det 18 kilometer.

Starten av turen er en drøy halv kilometer i slakt terreng før man begynner å ta høyde på østsiden av Finnheimelva. De ca 200 høydemeterne gjennom skogen er preget av relativt tett kratt før det åpner seg på drøye 300 moh. Ruten fortsetter langs Finnheimelva til ca 550 moh ,før man dreier østover mot Langdalstindens sørrygg.

Oppe på ryggen er det slak stigning de knappe 300 høydemeterne til toppen mens man kan begynne å nyte utsikten mot Lyngsalpene og nabofjellene på Tromsø fastland. På toppen er det en liten varde og fin utsikt i 3 av 4 himmelretninger med unntak av det som er dekt av Finnheimfjellet i vest.

Vi la nedkjøringen ned i gryta der det er litt brattere, rundt 35 grader? Vi kjørte videre ned på vestsiden av Finnheimelva der det er litt mindre skog. Uansett valg av side av elva blir man plagd med litt kratt på nedkjøringen. Vi krysset elva på ca 250 moh og fulgte oppsporene.

Turdata:

Dato: 5. Mars 2017
Distanse: 6,52 kiloemeter
Høydemeter: 913 høydemeter
Tidsforbruk: 1:36 (1:13 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Langdalstinden og en knallstilig traktor fra veien over Breivikeidet
Ruteforslag
Finnheimelva i midten av bildet
Mats bjøkser seg gjennom litt kratt
EN rask leksjon i navn på Lyngenfjell blir utført. Her pekes det mot Trollvasstinden og Sofiatinden
Utsikt over Breivikeidet ned mot Ramfjorden
Fortoppen til Finnheimfjellet over hodet
Toppen litt til høyre for hodet
Folksomt på toppen
På vei mot ryggen
Mot toppen
Toppene av Store Fornestinden og Forholttinden
Ganske kjedelig vær i nord..