Skulgamtinden, søndre topp 824 moh

Skulgamtindens søndre topp eller Stortinden er en fin utsiktstopp på Ringvassøya. Bortsett fra en litt kronglete skog i starten er Skulgamtinden en fin topptur i starten av skikarrieren eller på dager med skredfare. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved Storneset på Ringvassøya ca 25 kilometer fra Sandnessundbrua. Det er noen parkeringsplasser på vestsiden av brua over elva fra Storvatnet.

Fra start går ruten i slakt terreng i retning av Stordalen rundt en halv kilometer før man dreier østover i en etappe som er ganske tung å manøvrere i med masse store steiner og ganske tett skog i «bratt» terreng. Ved Gårdselva blir det lettere å bevege seg og ruten fortsetter opp langs elva til drøye 300 moh. Herfra slaker det ut og man kan nyte utsikten mot Tromsøya i sørvest.

Resten av turen går i slakt terreng til  topps. Jeg holdt meg i nærheten av den sørvestlige ryggen helt opp. Når man nærmer seg toppen har man fin utsikt mot Kvaløya, Vengsøya med den fantastiske Vengsøytraversen, store deler av Tromsø fastland og Lyngsalpene, samt nabotoppen Nordfjellet som muligens er Ringvassøyas mest populære skifjell?

Det høyeste punktet er  ved varden man når først, men for utsikten sin del kan de knappe 300 meterne til den bakre toppen. som er noen meter lavere anbefales. Det er greit å være obs på de store skavlene i øst.

Jeg returnerte i gryta med fantastiske forhold, før jeg kom inn på oppruten på ca 350 moh. Jeg kjørte ned litt lengre øst, noe som kanskje er bedre enn der jeg gikk opp, men det er fortsatt en del stor stein her.

Vil anta at det er best å besøke Skulgamtindens søndre topp «tidlig» på skisesongen, da jeg mistenker at de store steinene blir noe problematisk med mindre snø.

Turdata:

Dato: 8. Mars 2018
Distanse: 9,97 kilometer
Høydemeter: 835
Tidsforbruk: 1:49 (1:16 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Skulgamtinden fra Kraknes
Ruteforslag
Fra start
I den forferdelige skogen
Se over
Langs Gårdselva
Tromsøya i midten
Tromsøya
Toppen
Ullstinden
Jægervass og Lenangstindene
Det høyeste punktet
Nordre Skulgamtinden
Nordfjellet
Supert føre
Fortsatt supert 🙂