Stortinden (Drangen) 1022 moh

Drangen eller Stortinden er den høyeste toppen på Rolla i Ibestad kommune. Turen har noen kilometers anmarsj, men du blir til gjengjeld belønnet med fin skikjøring og fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Drangen.

Startstedet for turen er ved Indre Forsa som ligger ca 9 kilometer sør for tunnelen på Rolla. Det er parkeringsmuligheter langs veien like sør for anleggsveien.

Starten av turen går etter den nevnte anleggsveien som på vinteren er scooterløype for alle hyttene i området. Man tar høyden kjapt langs scooterløypa før man starter på en flat og småkupert etappe på østsiden av Mevatnet.

Etter en anmarsj på drøye fire kilometer startet vi å ta høyde mens vi siktet oss inn på nordsiden av et lite stup over Fjellhøgda der vi fikk 100 ganske bratte høydemeter før det slaker ut over kanten. Vi siktet oss inn på en ryggformasjon like nord for Mellatinden som vi fulgte opp til ryggen. Her er det 300 høydemeter rundt 30 grader.

I skardet litt nord av Mellatinden satt vi fra oss skiene og fortsatte med stegjern og isøks videre. Vi gikk i vestsiden av den første fortoppen, før vi gikk over den neste. Selve toppen har noen bratte meter like før man når platået.

Fra toppen er det super utsikt i alle retningene og man ser mange fine fjell på Andørja som bl.a Snøtinden og Åtinden. Man ser også helt til Møysalen og Stetinden.

Vi returnerte samme ruten. Avhengig av snøforholdene kan det være greit å kle på skifellene i det flate partiet på drøye 2 kilometer.

Turdata:

Dato: 13 April 2017
Distanse: 14, 28 kilometer
Høydemeter: 1291
Tidsforbruk: 3:17 (2:15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Drangen fra Andørja
Ruteforslag
Måtte bare ta bilde av an knallstilig scooter like etter start
Stortinden bakerst
Gikk opp til venstre for berget
I en småtett skog
Sula 848 moh til høyre
Sula
Sondre foran den lange flate anmarsjen
Grytøya
Parkerte skiene her
Litt vind
På toppen av Stortinden
Snøtinden
Senja

 

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Stortinden (Drangen) 1022 moh”

  1. Eskil Johnsen avatar
    Eskil Johnsen

    Her kan du stemme på Drangen i konkurransen om den beste turruten:

    http://wshe.es/B6PDtoRt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *