Geitgallien 1085 moh

Geitgallen eller Geitgaljen er en av de mest populære skifjellene i Lofoten og har godt med besøk om sommeren også. Ruten er merket og Geitgallien byr på fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved den nedlagte butikken på Liland. Fra E10 er det en knapp kilometer.

Starten av turen går etter lysløypa i slakt terreng opp Lilandsdalen. Ved lysløypas høyeste punkt fortsetter man etter god sti i hogd trase. Etter en slak start på turen blir det betydelig brattere fra rundt 200 moh, mens ruten fortsetter inn dalen.

På rundt 600 moh dreier ruten sørover og man følger en hylle under et stup, før man dreier østover mot toppen igjen. Herfra er ruten vardet og det er mye stor eller løs steinur resten av turen. Man fortsetter i retning av skardet (ca 900 moh) mellom to navnløse topper.

Deretter gjenstår det en bratt og løs bakke på rundt 100 høydemeter før man er oppe på nordsiden av toppen. Her er det litt kjempelett klyving den siste biten til toppen. Varder gjør det enkelt å se ruten. Fra toppen av Geitgallien kan man se det meste i alle retningene. I nord kan man bl.a se Higravtinden som er høyest i Lofoten og  Møysalen som e områdets høyeste topp.

Turdata

Dato: 1 September 2018
Distanse: 8,23 kilometer
Høydemeter: 1109
Tidsforbruk: 1:58 (1:13 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Geitgallien
Ruteforslag

Starten av turen
I lysløypa
Hogd trase videre gjennom skogen
Ned mot start
Ruten går etter hylla
Mye stor steinur etter hvert
Lilandstinden
Geitgallien i midten
Mot Isvasstinden 940 moh
Higravtinden bak
Litt lett klyving de siste høydemeterne
Etter vardet rute
Mot sør der bl.a Rulten er
Trollfjordtindan bak
Møysalen bak i midten
Ned mot skardet
Mot toppen