Laukslettfjellet 547 moh

Laukslettfjellet er en ukomplisert topptur med fin utsikt og må være i nærheten av den ultimate førsteturen på ski. Laukslettfjellet har vært med på Ti på topp i Tromsø og skiruten følger ca samme ruten til topp. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Laukslettfjellet.

Startstedet for turen er ved den store friluftsparkeringen ved Asko på Leirbakken. Dette er også den vanligste starten for en vintertur til Tromsdalstiden. Fra brufoten i Tromsdalen er det knappe 20 kilometer.

Fra start går man til høyspenten som man følger knappe 500 meter østover. Etter hvert treffer man en skogsvei som tar deg gjennom det tette granfeltet og opp mot elvedalen som man følger på østsiden av elva i et par hundre høydemeter. Her er også turen bratteste parti med 30 høydemeter rundt 25 grader før det slaker ut igjen når man er ferdig med skogen.

Over skogen er det en drøy kilometer  i slakt terreng før man står ved varden og postkassen på Laukslettfjellet. Herfra er det fin utsikt mot bl.a Hamperokken og naboene Stortinden og Bjørnskartinden.

Returen fulgte samme rute.

Turdata:

Dato: 17 Februar 2021
Distanse: 5,3 kilometer
Høydemeter: 506
Tidsforbruk: 58 min (40 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Laukslettfjellet fra kiosken i Ramfjorden
Ruteforslag
Starten av turen fra friluftsparkeringen
Under høyspenten østover
Hugd trase gjennom skogen
Turens bratteste bakke
Tromsdalstinden
Ramfjorden
Tromsdalstinden
Den slake etappen mot toppen
Tilbake mot Eliasdalen
Fagerfjellet og Hamerokken med naboer
Ramfjorden
Hamperokken, Bjørnskardtinden og Stortinden
Storstilt snømåkking av taket til Asko

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *