Oksen 610 moh

Oksen har merket sti og er en enkel fjelltur med førsteklasses utsikt i Lyngsalpan. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Oksen.

Startstedet for turen er ved veiens ende på Øvergård. Distansen fra Lyngseidet er drøye 8 kilometer og det er rikelig med parkeringsplasser her. Dette er også startstedet for turen til Sjollihytta som ligger rundt tre kilometer inn Kvalvikdalen.

Turen starter med en knapp kilometer på tilnærmet flat grusvei til Stelen og starten av stigningen. Her fortsetter turen på god sti inn Kvalvikdalen og når det kommer alternativ på stien er rett vei skiltet. Drøye to kilometer inn i turen (ca 280 moh) dreier ruten østover og man er gjennom skogen på knappe 400 moh.

Herfra ser man opp mot toppen og man angriper toppen med lyng og mose som underlag fra sørsiden. Da stiene i området er lagd av sau er det noen stier som går feil vei, men om man følger merkingene som er stolper eller malt stein ender man opp på Oksen.

På toppen er det veldig fin utsikt og spesielt mot øst der det er et flere hundre høydemeter høyt stup. Man ser bl.a. Revdalsfjellet som man kan kombinere med å se på Jan Baalsrud’s Gentlemansstein og naboen Pollfjellet som er en av fjellene i Lyngen som egner seg som sommertur.

Turdata

Dato: 3 August 2021
Distanse: 7,6 kilometer
Høydemeter: 580
Tidsforbruk: 1:05 (40 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Oksen fra Startstedet
Ruteforslag
Skogsveien til Stelen
Starten av stigningen og en saufamilie
Over skogen
Kvalvikdalstinden
Pollfjellet og Polleidet
Toppen
Mot Karnes
Oksvik til venstre
Pollfjellet og Rundfjellet
Kvalvikdalstinden og Kvalvikdalsfjellet
Goalsevarre
Revdalsfjellet. Steinen Baalsrud lå gjemt under ligger under stupet til høyre i bildet
Festninga, Urdkjerringa, Istinden og Store Kjostinden
Stupet på Oksen fra Oksvika