Grønnlibruna 401 moh

Grønnlibruna er en fin og enkel fjelltur på Kvaløya. Etter litt gjørme i lavlandet har Grønnlibruna av de fineste stiene i Tromsøområdet i «høyden». Her er turbeskrivelsen fra turen min til Grønnlibruna.

Startstedet for turen er over gravlunden i Håkoybotn. Distansen fra Eide handel er knappe 7 kilometer og det er rikelig med parkering.

Jeg har også vært på Grønnlibruna med start fra Straumsbukta.

Fra parkeringen går det en skogsvei i hundre meter mot Finnelva, som man kan krysse med en elegant hopp. I slak stigning følger man elva noen hundre meter opp før man dreier rett sør mot Grønnlibruna. Fra elva er den rundt halvannen kilometer med en del myr, før stien tørker opp når man er over skogen og det blir brattere.

Man følger nordryggen til toppen og etter bratt parti mellom 150 til 350 moh slaker der ut den siste biten til varden, som har gjestebok fra Sør Kvaløya IL. Fin utsikt mot skiklassikeren Lille Blåmannen, Bentsjordtinden og Mjeldeskardtindtraversen.

Med den nydelige stien videre mot Petterbolhaugen løp jeg en kilometer videre i sørvestlig retning. Herfra ser man ned mot Straumsbukta sentrum i tillegg til utsikten fra Grønnlibruna. Dette gir ca 80 høydemeter ekstra på turen. Jeg returnerte samme veien.

Turdata

Dato: 23 September 2021
Distanse: 9 kilometer (3,5 til Grønnlibruna)
Høydemeter: 501 (ca 400 til Grønnlibruna)
Tidsforbruk: 60 min (27 min til Grønnlibruna)
GPS-plott fra gps3d.no

Grønnlibruna fra Petterbolshaugen
Ruteforslag
Grønnlibruna fra Håkøybotn
Grusveien mot elva
Finnelva
Snart gjennom skogen
Ned mot start
I det slake partiet mot toppen
varden
Tromsøya
Lille Blåmannen

 

Petterbolshaugen og den fine stien fra toppen
Tromsdaltsinden og Tisnes
Stien mot Petterbolshaugen
Staumsbukta
Bentsjordtinden
Mjeldeskardtindtraversen
Grønnlibruna fra Petterbolshaugen
Håkøya

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *