Bukken 504 moh

Bukken er en enkel fjelltur med sti på den selverklærte Eventyrøya, Senja. Bukken har merket rute til toppen og har fin utsikt mot en del av de høyeste fjellene på Senja. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er like vest for Geitvatnet. Distansen fra Silsand er rundt 39 kilometer. Jeg parkerte i en lomme 100 meter vest for grusvegen jeg fulgte i starten.

Jeg løp rundt en halv kilometer etter grusvegen, før jeg krysset det første jordet og kom inn på stien under høyspenten. Ruten følger høyspenten 800 meter i slak stigning, før man dreier opp østryggen i litt brattere terreng opp mot punkt 279. Her følger det et kort myrparti og man går et kort stykke rett sørover, før man starter stigningen igjen. Varden er noen hundre meter fra det høyeste punktet, som ligger helt vest på platået.

Fra toppen er det fin utsikt mot mange av toppene jeg besøkte på mitt Senjaraid i høst, som f.eks. Astritinden, Skinnkollen og Kyle i nord. Man ser også fjellene fra Senja Skyrace som Keipen, Grytetippen, Barden og Segla.

Turdata

Dato: 3 November 2021
Distanse: 6,2 kilometer
Høydemeter: 509
Tidsforbruk: 1:02 (35 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Bukken
Ruteforslag
Litt glatt i starten av turen
Dagens turmål
Stien
Lysbotnvatnet
Varden med postkassen, mens det høyeste punktet ligger litt lengre bak
Mot det høyeste punktet
Breidtinden
Utsikt mot sørvest og Fjordgpård
Astritinden
Skinnkollen i midten
Grytetippen og Keipen
Håja
Varden fra det høyeste punktet
Lysvatnet

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *