Lysheia 534 moh

Lysheia er en veldig fin løpbar fjelltur etter god og merket sti like ved Sørreisa sentrum. Turen lar seg enkelt kombinere med naboen Svartfjellet eller Linabrekka om man ønsker seg en litt lengre tur. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Lysheia og Svartfjellet.

Startstedet for turen er ved kirkegården i Vågdalen knappe seks kilometer fra Sørreisa. Alternativt kan man parkere ved idrettsanlegget til Unglyn noen hundre meter tidligere.

Turen starter med ca en kilometer med slak stigning etter skogsvei, før man går av veien ved ei lita elv og turen fortsetter etter god og merket sti. Det er litt brattere i rundt 250 høydemeter til man er over skogen. Her slaker det ut når stien dreier sørover den siste biten mot toppen.

Det er gjestebok og fin utsikt (om man ser bort fra de militære installasjonene) mot Børingen, Vassbruna , Kistefjellet og Kvittinden og Senja.

Jeg returnerte samme vei og ca 400 meter fra start tok jeg av fra skogsveien og fulgte skilting til «Linabrekka» for å få med meg en topp ekstra i min nye hobby som er å samle fjellene fra 100 til 999 moh i Troms. Her er det en liten kilometer etter skogsvei, før det blir sti videre til toppen. Ruten er merket.

Fra Linabrekka er ikke utsikten all verden, men det er postkasse og en benk hvis du har lyst til å spise en kjeks mens du er på tur. Stien er veldig bra og det er glimrende forhold for å løpe her.

Turdata

Dato: 24 Juli 2022
Distanse: 10,34 km (like over 6 tur/retur Lysheia og 4 tur/retur Linabrekka)
Høydemeter: 725 (ca 500 Lysheia)
Tidsforbruk: 1:24 (29 min opp til Lysheia)
GPS-logg fra gps3d.no

Lysheia fra Linabrekka
Ruteforslag
Skogsveien i starten
Veldig bra sti gjennom skogen
Over skogen slaker det ut
Når man ser minst en radar nærmer man seg toppen
Mot Børingen
Blåtindan og toppene i skytefeltet bak saueflokken
Finnsnes og radar
Kvittinden og Kistefjellet
Svartfjellet/Linabrekka rett fram
Skilting Linabrekka
Godt sponset topp
Sånn passe utsikt