Kraknestinden 527 moh

Kraknestinden ligger ved Rossfjord i Senja kommune. Kraknestinden er en enkel fjelltur med fin sti og utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Kraknestinden.

Jeg parkerte ved bussholdeplassen ved Coop Rossfjord. Her er det rikelig med parkeringsplasser. Distansen fra Finnfjordeidet er drøye 14 kilometer.

Jeg løp opp Steinar Nordaas vei og fortsatte etter en sti forbi et gammel hus og etter ca 900 meter kom jeg inn på en merket sti som jeg fulgte et stykke sørover. Etter halvannen kilometer dreier stien rett nordover og ruten følger ryggen mot toppen. Det er godt merket sti hele veien og man kan nyte utsikten mot Rossfjorden mens man følger Aksla ca 2,5 kilometer til man står ved toppvarden.

Fra toppen er det fin utsikt over Malangen i nordøst og Senja i vest. I sørlig retning ser man Bjørnhågen som jeg besøkte like før Kraknestinden og Vassbruna som er den høyeste toppen i Senja kommune.

På returen fulgte jeg stien i litt over en kilometer, før jeg løp en skogsvei ned mot parkeringen igjen. Ruten er ca en kilometer kortere enn ruten jeg gikk opp.

Turdata

Dato: 30 September 2022
Distanse: 8 kilometer
Høydemeter: 546
Tidsforbruk: 63 min (43 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Kraknestinden
Ruteforslag
Starten av turen
Stien opp mot den merka stien
På merket sti
Mot toppen gjennom skogen
Mot luretoppen på 462 moh
Førsteklasses sti
Vardene på luretoppen
Den siste biten mot toppen
Slettinden og Kvannfjellet like til venstre for midten
Leirbakktinden/Trollholtinden bak Forøya
Mot Senja. Breidtinden er den høye toppen til venstre og Grytetipepen og Keipen de høye til høyre
Rossfjordvatnet
Mot sentrum og Vassbruna
Skogsveien jeg løp ned
Kraknestinden fra veien

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *