Tromsdalstinden 1238 moh

Tromsdalstinden fra Asko er en veldig fin høsttur med gode solforhold. Jeg var innom Rødryggen og Laukslettfjellet på vei ned. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Tromsdalstinden.

Jeg har også gått Tromsdalstinden med start fra Tromsdalen. Her er den turen med litt info om hvem som har flest besøk der, info om varden o.l.

Startstedet for turen er ved Asko på Leirbakken. Det er en stor parkeringsplass her. Fra brufoten i Tromsdalen er det knappe 20 kilometer.

Fra parkeringen går stien opp til høyspenten som man følger 3-400 meter i østlig retning, før man starter å ta høyde opp Eliasdalen. Først et kort parti etter skogsvei før det blir sti videre. På rundt 350 moh er det et kryss på stien og man følger stien som går mot nord videre opp Eliasdalen.

Etter hvert forsvinner den sammenhengende stien over noen myrparti, men man finner den tilbake og det er noen pinner som gir en veldig god pekepinn på hvor ruten går opp mot Salen.

Fra Salen(ca 750 moh) er ruten merket med rødmaling videre opp sørvestryggen til toppen. Etter hvert som man tar høyde blir det mer og mer stein og den siste biten går i sammenhengende steinur.

På toppen er det en stor varde med gjestebok og førsteklasses utsikt over det meste av Tromsø fastland og Kvaløya. Distansen fra parkeringen er 6,6 kilometer.

Jeg returnerte ned til Salen og startet på turen mot Rødryggen. Distansen er rundt to kilometer og man får seg ca 35+ 50 høydemeter ekstra på ferden som stort sett går etter sammenhengende sti. Fra Rødryggen er det fin utsikt mot Bønntuva og Sollidalsaksla og tilbake mot Tromsdalstinden.

Fra Rødryggen tok jeg sikte på Laukslettfjellet og løp rett mot toppen i stort sett veldig fint terreng med lyng og gress. Her er etappen rundt 2,5 kilometer og 30 høydemeter ekstra.

Fra toppen av Laukslettfjellet er det fin utsikt over Ramfjorden og mot Malangshalvøya. Ned fra Laukslettfjellet er det veldig god sti ned til Asko på distansen som er rundt 2,5 kilometer. Jeg kom inn på oppruten etter rundt en kilometer.

Turdata

Dato: 2 Oktober 2022
Distanse: 15,86 kilometer
Høydemeter: 1360
Tidsforbruk: 2:40
GPS-logg fra gps3d.no 

Tromsdalstinden fra Rødryggen
Ruteforslag
Stistart fra parkeringen
Skogsveien mot Eliasdalen
Veldig god sti opp Eliasdalen
Ned mot Ramfjorden
Ruten er merket med pinner(midten av bildet) mot Salen
Mot Salen
Tromsdalstinden fra Salen
Ruten er merket med varder og rødmaling i steinura
Tromsø fra toppen
Ersfjordtraversen
Ned mot Eiscat
Rødryggen fra rundt 1000 moh
Fra Salen og ruten videre mot Rødryggen
Tromsdalstinden
Rødryggen fra punkt 785
Stien fra Salen mot Rørryggen
Varde
Tijn fra Rødryggen
Hamperokken
Ned mot Laukslettfjellet i midten
Årets første nattefrost?
Mot Sørbotn
Storåsen over Olavsvern og Slettinden på Malangshalvøya
Den flotte stien til Lausklettfjellet med Hamperokken og Nordbotn i bakgrunnen