Tjeldbergtinden 367 moh

Tjeldbergtinden er en veldig populær fjelltur i fjellturparadiset Lofoten. Tjeldbergtinden byr på fin utsikt over Svolvær og Kabelvågen og har fine stier fra flere retninger. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Tjeldbergtinden.

Jeg parkerte i sørøstenden av Litl-Kongsvatnet. Her er det rikelig med parkering.

Jeg valgte et alternativ der jeg løp opp fra vest og gikk ned nordøstryggen. Her starter turen med drøye halvannen kilometer etter relativt flat grusvei rundt fjellet. Man begynner å ta litt høyde like før stistarten som er skiltet og ruten videre mot toppen er merket.

På den «bratte» vestryggen tar man fort høyde og på rundt 250 moh er man ferdig med skogen og kan begynne å nyte utsikten over Lofotens fjellverden.

På toppen er det varde, postkasse og fin utsikt i alle retningene. I nordøst ser man mot  Fløya, Blåtinden og Djevelporten.  I sørvest ser man Vågakallen.

På returen fortsatte jeg rundt 300 meter etter ryggen, før jeg dreide ned nordøstryggen der det er god, men bratt sti. Det «enkleste» alternativet er nok ned mot masten i øst der man får grusvei fra ca 150 moh.

Turdata

Dato: 30 Juni 2023
Distanse: 4,2 kilometer
Høydemeter: 327
Tidsforbruk: 45 min (30 min opp)

 

Tjeldbergtinden fra LItl-Kongsvatnet
Ruteforslag
Grusvegen jeg fulgte i ca 1,7 kilometer
Stistarten
Ryggen man følger opp
Vågakallen i midten
Stor-Kongsvatnet
Løva 639 moh er høyeste punktet
Vågakallen
Kabelvåg
Svolvær. Fløya til høyre og Blåtinden til venstre. Djevelporten er ca der skyggen er mellom toppene
Jeg fulgte stien man ser mot venstre ned
I et kort litt bratt parti like under toppen
Stien ned
Tilbake mot toppen
LItl-Kongsvatnet der jeg badet etter turen

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *