Namdalfjellet 1039 moh

Namdalfjellet er ett av mange fjell i Sjursnesområdet som ikke blir besøkt alt for ofte. Namdalsfjellet har fin utsikt mot mange «ukjente» fjell på Tromsø fastland. Her er turbeskrievelsen fra turen vår.

Startstedet for turen vår var fra gården Fjellvang som ligger like sør for Nakkevatnet. Fra krysset på Breivikeidet er det ca 12 kilomteter. Det fins en del parkeringsplasser langs veien.

Starten av turen går i slakt terreng inn Sennedalen. Vi siktet oss inn på Sennedalen og spaserte innover dalen. Det var hugd noen traseer gjennom skogen, men vi var usikker på om stien som er merket på kartet er her i virkeligheten. Vi fulgte Sennedalen nesten ei halv mil før vi startet å ta høyde opp på ryggen mellom punkt 981 og Namdalsfjellets høyeste punkt.

Etter en solid anmarsj på truger begynte vi på den lange bakken på rundt 550 høydemeter. Det er to bratte partier mellom 4 og 500 moh og 8 og 900 moh. Ellers er bakken rundt 25 grader bratt. Da vi nådde ryggen gjenstod det en liten kilometer til toppen.

Ryggen er til tider smal, men ikke luftig og mens man går den kan man nyte den fine utsikten. På toppen er det en stor varde og en fin utsikt mot Lyngen og en del godbiter i nabolaget som bl.a Lavangstinden, Saltdalstindens 1324 topp, Hamperokken, Stortinden, Bjørnskartinden, Tepphaugdalstinden , Tverrfjellet og Sennedalsfjellet.

Vi returnerte samme ruten.

Første besøk: 5. Desember 2009

Tidsforbruk: ca 6 timer

Namdalfjellet
Rute
Namdalfjellet fra Sennedalen
Utsikt ned Sennedalen, Lavangstinden 1215 moh bakerst. Lavangstinden har primærfaktor på 1040 meter!
Ned Sennedalen, Tverrfjellet er fjellet på høyresiden
Utsikt videre inn sennedalen. Punkt 1139 til venstre og punkt 1324 til høyre. Mye navneløse topper i området
Startet stigningen opp mot ryggen
Store Fornestinden 1477 moh
Utsikt mot Lyngen, Tytebærtinden 1177 fremst, Festningen 1399, Istinden 1495 og Store Kjostinden 1488
Fantastisk lys i mørketiden
På 650 moh
Fine spor etter trugene
Endelig på ryggen
Hamperokken
Geir Jenssen på ryggen
Gikk av ryggen på venstresiden forbi dette punktet
Etter nesten 4 timer kom vi endelig til varden
Geir den siste biten langs ryggen. Punkt 1244 i bakgrunnen
varden med punkt 1324 i bakgrunnen
Punkt 1139 og «sporet» etter et fly