Namdalfjellet 1039 moh

Namdalfjellet er et av fjellene på  Tromsø fastland som ikke trekker all verdens med besøk. Turen har noen kilometer anmarsj, men byr på fin utsikt mot mange av de råeste fjellene i området. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen vår var fra gården Fjellvang, som ligger like sør for Nakkevatnet. Fra krysset på Breivikeidet er det ca 12 kilomteter. Det fins en del parkeringsplasser langs veien.

Turen starter med ei knapp halv mil inn Sennedalen. Sennedalen har navnet etter sennegras som det er mye av her. Sennegras blir brukt i komager og skaller som isolasjon og holder beina tørre og varme. Denne etappen er særdeles slak og man tar bare drøye 100 høydemeter på de første drøye tre kilometerne av turen.

Etter hvert begynte vi å ta høyde i en direkterute under toppen slik at vi kom inn på toppryggen midt mellom punkt 981 og Namdalsfjellet. Her er det rundt 35 grader på det bratteste. Hvis man ønsker en slakere rute kan man gå rundt en kilometer videre inn dalen. Det siste partiet opp mot ryggen blir fortsatt rundt 35 grader på denne måten.

Vi satt fra oss skiene på ryggen og fortsatte den siste biten til toppen til fots. Avhengig av snøforhold kan det muligens være greit å ha med stegjern og isøks for den siste biten. Mens man følger ryggen kan man nyte utsikten mot en del godbiter i nabolaget som bl.a Lavangstinden, Saltdalstindens 1324 topp, Hamperokken, Stortinden, Bjørnskartinden, Tepphaugdalstinden , Tverrfjellet og Sennedalsfjellet.

På toppen er det en stor og fin varde. Vi returnerte samme ruten og turens vanskligste punkt var opp moreneryggen i Sennedalen ca halvveis ned dalen.

Turdata

Dato: 21 April 2020
Distanse: 12,74 kilometer
Høydemeter: 1022
Tidsforbruk : 3:14 (2:06 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Namdalsfjellet
Ruteforslag
Namdalsfjellet fra start
Sennedalen
i det flateste partiet av Sennedalen
Lavangstinden
Gikk opp den ryggformasjonen ved skavlen
punkt 981 over hodene til Mats og Arja
Saltdalstindene bak
Hamperokken og Bjørnskartinden