Kvannfjellet 1011 moh

Kvannfjellet er en ukomplisert topptur på Malangshalvøya med veldig bra utsikt. Vi kombinerte Kvannfjellet med Kvanntinden og 500 høydemeter av nedkjøringen til Kvanntinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Jeg har også gått Kvannfjellet på sommeren.

Startstedet ligger rundt en kilometer før veiens ende i Fjellskardal og kjøreturen fra Sand er på 9,5 kilometer. Det er en stor parkeringsplass her.

Fra start går man noen hundre meter i nordlig retning over et jorde før ruten dreier i retning mot Kvanndalen i slakt terreng. Fra 500 moh blir det litt brattere opp mot sørøstryggen til Kvannfjellet, som man når på rundt 800 moh. Man følger ryggen til topps mens man kan nyte utsikten over fjellene rundt Balsfjorden.

På toppen er det gjestebok og veldig bra utsikt i alle retningene og man ser mange Senjafjell bl.a.

Fra toppen fortsatte vi halvannen kilometer nordover til Kvanntinden som byr på mye av den samme utsikten. Det er ca 75 høydemeter ekstra om du skal ha med deg Kvanntinden også.

Vi  kjørte ned nordvestryggen til Kvanntinden til rundt 500 moh, før vi tok på skifellene igjen og gikk opp til Kvannfjellet for den normale nedruten fra Kvannfjellet. Nedkjøringen på Kvanntinden er litt brattere, men det er mulig å holde seg under 30 grader der også.

Turdata

Dato: 18. April 2021
Distanse: 15,19 (4,6 til Kvannfjellet)
Høydemeter: 1492 ( ca 870 til Kvannfjellet)
Tidsforbruk: 2:59 (ca 1:10 til Kvannfjellet)
GPS-plott fra gps3d.no

Kvannfjellet fra start
Ruteforslag
Arja foran Vassbruna
På ryggen med utsikt over Balsfjorden
Toppen
Kvanntinden og Slettinden fra toppen
Malangen
Slettinden
Kvannfjellet
Mortenhalsskolten og Fiskefjellet
Nedkjøringen fra Kvanntinden
På vei opp igjen
Toppen av Kvannfjellet
Tromsdalstinden
Mats med noen elleville hopp ned fra Kvannfjellet
Samme tekst som over