Corrovahgaisi (Sikka) 1305 moh

Corrovahgaisi eller Sikka ligger på svenskegrensen med grenserøys 292 noen få meter inn på svansk side. Sikka er en veldig enkel topp, men en marsj på drøye mila hver vei er det vel neppe så alt for mange som gidder å ta turen innom i et område med langt mer spennende fjell.

 

Startstedet ved Paras ved veiens ende i Signaldalen ligger ca 1 time og 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Det er en enorm parkeringsplass der man starter turen til Corrovahgaisi i forbindelse med Gappohytta som har samme startsted.

 

I starten følger du en top notch sti inn Parasdalen. Den gode stien med slak stigning fulgte vi omtrent 3.5 kilometer inn dalen før vi dreide vestover etter skilting mot Finnelvvatnan, her er det også sti, men av noe dårligere kvalitet. Etter noen hundre meter er det bro over Paraselva. Etter å ha krysset broen er det god sti opp på sørsiden av de to elvene som kommer ned fra den navneløse dalen mellom Vassdalstindens punkt 1142 og Gievdnevahgaisi.

 

Etter noen hundre småbratte høydemeter er de neste ca 3 kilometerne før man kommer til østryggen til Corrovahgaisi veldig lettgått i slak stigning med mose som underlag. De siste 300 høydemeterne på østryggen noen meter fra det store utland blir litt brattere før man er oppe på topplatået som er på grensen mot Sverige. Det høyeste punktet er noen meter inn i Norge, mens de beste vardefasilitetene er ved grenserøys 292.

 

På et noe ugunstig underlag med isete steiner og en del snø på slutten brukte vi 5,5 timer på turen i behagelig tempo med noen gode pauser i det fine høstværet.

Corrovahgaisi
Rute del 1
Rute del 2
Like etter start en tidlig lørdagsmorgen
Paraselva
Førsteklasses stifasiliteter. Her er det mulig å ta med seg en sykkel for å spare litt tid
Skilting til broen over Paraselva
Finnelva
Petter bruker de glimrende brofasilitetene
Den gamle broen var av litt dårligere kvalitet
Paraselva
Top notch sti opp langs Finnelva
Barras 1419 moh
Petter i outfit nr 2 foran punkt 1142 på Vassdalstinden
Pältsan som ligger på svensk side. Prosjekt for neste vår/sommer?
Gievdnevahgaisi
Corrovahgaisi eller Sikka
Petter tilbake i outfit nr1 i starten av den særdeles lange og slake ryggen
Isdalen mellom Juoksavahnjunni (Moskkugaisi) og Isdalsfjella
Pältsan og Juoksavahnjunni (Moskkugaisi) som har 3 topper på listen
Et par hundre høydemeter igjen til toppen
Sola på tur bak Isdalsfjellas punkt 1475
Grenserøys 292
I dagens outfit nr3 ble lunsjen spist på svensk side.
Isdalsfjella
Utsikt vestover
På tur ned med det klassiske Tokyo- Londonflyet
Utsikt mot Isdalen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *