Polvartinden 1275 moh

Polvartinden er en relativt krevende topp i Signaldalen. Polvartinden ble som naboen Otertinden førstegangsbesteget i 1920. Sommeren 2008 gikk det et stort steinskred som  stoppet «noen få meter» fra de to gårdene under fjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Polvartinden.

Startstedet ved Lupphujohka ligger drøye 9 kilometer fra krysset inn Signaldalen. Etter 6 kilometer tar man krysset til høyre. Startstedet er skiltet med en trimpostkasse fra Storfjord kommune opp til Lupphuraigi. Det er mulighet for å parkere noen biler her. Dette er også startstedet for turen til Otertinden.

Starten av turen følger merket sti halvannen kilometer opp til trimpostkassen på 427 moh. Deretter fortsatte jeg noen hundre meter før jeg rundet nordryggen til Saunakken og startet stigningen etter den lange slake ryggen. Fra rundt 800 moh blir det brattere og det blir mer og mer stein etter hvert som man tar høyde og man ender opp i solid steinur det siste stykket. Det er to bratte klyvepartier mellom 1000 og 1100 moh før det slaker litt ut den siste biten til topps.

Toppen byr på førsteklasses utsikt mot bl.a Otertinden, Mannfjellet, Barras, Vassdalstinden, Istinden og Postdalstinden.

På returen fulgte jeg ryggen til 700 moh før jeg løp vannene vest for Sauenakken og fulgte reintråkk ned mot trimpostkassen.

Turdata

Dato: 16 Juli 2018
Distanse: 10,81 km
Høydemeter: 1217
Tidsforbruk: 2:40 (1:34 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Polvartinden
Ruteforslag. Jeg løp blå ned
Opp langs elva
Saunakken
Mot Otertinden
Polvartinden
Mannfjellet
Ned Postdalen
Ned Saunakken
Over ene klyvepartiet
Videre inn Signaldalen
Barras
Ned mot raset som gikk i 2008
Klyvepartiet
Løp ryggformasjonen ned til vannene
Polvartinden fra dalen

Kommentarer

3 kommentarer til “Polvartinden 1275 moh”

 1. Oppdatert turbeskrivelse

 2. Aud E. Nystad avatar
  Aud E. Nystad

  Fantastisk flott tur dere hadde oppå Polvar`n (Signaldalsdialekt). Bor rett overfor (under Mannfjellet på motsatt side av elva), men har aldri vært på toppen. Har bare gått opp Vassdalen, bak Polvar`n og kommet ned Lopposkaret på ski. Blir inspirert til å prøve meg på en tur. Flott og informativ side du har opprettet.

 3. Audkirsti avatar
  Audkirsti

  Imponerande!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *