Pollfjellet 1213 moh

Pollfjellet ligger ved Furuflaten sentrum og er mest kjent for en dårlig tunnel som er for kort og må stenges når det er rasfare på vinteren. Pollfjellet krevde 14 menneskeliv i et stort fjellskred for drøye 200 år siden, da et av de største fjellskredene i Norge etter istiden forårsaket tre tsunamier som feide med seg det meste i området. Her er turbeskrivelsen fra turen til Pollfjellet.

Startstedet Furuflaten ligger 23 kilometer fra Oteren eller 16 kilometer fra Lyngseidet. Vi kjørte opp til et boligområde på nordsiden av Lyngsdalselva der vi fant parkering i forbindelse med lysløypa.

Turen startet med rundt en kilometer etter lysløypa mot Trangen. Her går det en god sti på østsiden av den lille bekken som tar deg gjennom den tette og bratte skogen. Her bør du treffe stien ved inngangen noen meter fra bekken, hvis ikke har du noen forferdelige høydemeter foran deg med bregner og bringebærbusker. På 500 moh dreier stien vestover og da vi nådde sørryggen til Pollfjellet forlot vi stien og fulgte ryggen videre. I starten er underlaget stort sett gress og lyng før det etter hvert blir mer og mer stein.

Det er jevn bratt stigning til 1000 moh, herfra flater terrenget ut den siste kilometeren til det høyeste punktet. På toppen av Pollfjellet er det en stor varde med gjestebok og en fabelaktig utsikt mot bl.a Nallangaisi, Jiehkkevarri, Kveita, Gaskajiehkichokka , Daltinden, Rundfjellet og mange andre spennende Lyngenfjell, samt de litt flatere toppene på østsiden av Storfjorden.

Pollfjellet er noe så sjeldent som et Lyngenfjell som egner seg fint som en sommertur da det ikke er så mye løs stein som det er ellers i Lyngsalpene.

Turdata

Dato: 22 Juni 2020
Distanse: 9,55 Kilometer
Høydemeter: 1234
Tidsforbruk: 3:15 (1:50 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Pollfjellet
Ruteforslag
Starten av turen etter en skogsbilvei inn mot lysløypa
Veldig fin sti gjennom skogen om du finner den!
Over skogen
På vei inn mot Lyngsdalen etter stien før vi begynte å ta høyde
Jiehkkevarri med snøflekken som ligner på ei Kveite
Lyngsdalen og Dalbotn
På vei opp ryggen
Utsikt mot Skibotn
Furuflaten sentrum
Slakere den siste biten til toppen
Mot JIehkkevarrimassivet med Sydbreen, Midtbreen og Vestbreen
Toppen av Nallangaisi
Daltinden og snørenna som er en populær skidestinasjon på sommeren
Goalsevarrerunden som er en fin travers
Trollvasstinden bak Sofiatindene og SUltinden
Pollfjellet sin værstasjon
Stien starter på høyresiden av bekken. Bommer du her har du 400 forferdelige høydemeter foran deg 🙂

Kommentarer

Ett kommentar til “Pollfjellet 1213 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *