Markusfjellet 1541 moh

Markusfjellet er den fjerde høyeste toppen i Storfjord og har en solid anmarsj. Jeg kombinerte Markusfjellet med naboen Bogen på en slak skitur på knappe tre mil. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Jeg har også besøkt Markusfjellet sammen med noen navnløse nabotopper i en rute som ikke kan anbefales om man bare vil på Makusfjellet.

Startstedet for turen er Søreng innerst i Kitdalen og ligger ca 7 kilometer fra Hatteng. Det er gode parkeringsmuligheter her i forbindelse med scooterløypen som går inn Sørdalen.

Starten av turen er en nokså flat etappe på rundt fem kilometer etter scooterløypen inn Sørdalen. Man tar rundt 250 høydemeter før det blir brattere opp mot Poikkiharjut. Etter knappe syv kilometer forlot jeg Scooterløypen og dreide vestover mot Fisklausvatnet.

Jeg starte med Bogen som er enklest å bestige fra vest. Her fikk jeg litt overtenning og gikk en brattere rute i sørøst. Bogen har en stor varde på toppen og fin utsikt mot en del av de fine turene i Storfjord som Raigegaisa og Moskkogaisa.

Jeg kjørte ned til rundt 900 moh før jeg tok på skifellene og startet på de rundt 650 høydemeterene og rundt fire kilometerne opp til Markusfjellet etter den slake ryggen. På toppen fant jeg ikke varden som tydeligvis var nedsnødd. Fra toppen ser man en del av de fine naboefjellene som Otertinden og Barras. Man ser også Piggtinden og Storvasstinden.

Jeg kjørte ned til den slake ryggen til Fisklausvatnet. Der ventet en kjip stake-etappe før jeg kunne kjøre ned til scooterløypen.

Turdata.
Dato: 16. April 2020
Distanse: 27,21 kilometer
Høydemeter: 1785
Tidsforbruk: 4:37
GPS-plott fra gps3d.no

Markusfjellet
Ruteforslag
Starten av turen inn Sørdalen
Bogen i midten
Bogen
Sørdalen
Ned mot Mannfjellet sin nordtopp
BOgen
Markusfjellet
Her gikk jeg ut av løypen
Bogen
Markusfjellet
Mannfjellet
Varden på Bogen
Ned mot Storfjorden
Mot Lavkajavri
Bogen
Den lange ryggen til MArkusfjellet
Mannfjellet
Otertinden bak til venstre for Mannfjellet
Vassdalstinden
Barras fra toppen
FIsklausvatnet
Bogen
Bra skiføre

Kommentarer

Ett kommentar til “Markusfjellet 1541 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *