Kvittinden 933 moh

Kvittinden er en populær topptur i nye Senja kommune med utgangspunkt fra glattkjøirngsbanen på Finnfjordeidet. Turen byr på fin utsikt i alle retningene. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Tidligere har jeg fortsatt videre til Kistefjellet via Kvittinden. 

Startstedet for turen er ved Glattkjøringsbanen på Finnfjordeidet. Det er rikelig med parkeringsplasser i området og distansen fra Finnsnes er 9 kilometer.

Turen starer med noen hundre meter etter skogsvei, som man forlater ved første kryss i retning direkte mot toppen. Ruten fortsetter gjennom glissen skog med fin utsikt over Finnfjordvatnet i sørøst og de to Fagerfjelltoppene i øst om man har tid til å snu seg.

Skogen er unnagjort på rundt 400 moh. Like over er det vegstikker som markerer ruten til demningen på Helvetesvatnet som man følger noen hundre meter i nordlig retning. Her unngår man de bratteste partiene ved å følge merkingen. Deretter dreier ruten rett mot toppen igjen med jevn stigning i rundt 400 høydemeter.

På toppen er det fin utsikt mot Senja og en del klassikere i Indre Troms som bl.a. Istinden og Hjerttinden.

Den vanligste nedkjøringen går i sørlig retning i en renneformasjon der snøen ofte er mer beskyttet, før man dreier inn mot oppruten like over skogen, men i ufattelig kald vind giddet jeg ikke tenke og fulgte oppsporene ned igjen.

Dato: 22 Mars 2023
Distanse: 7,38 kilometer
Høydemeter: 887
Tidsforbruk: 1:32 (1.15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Kvittinden
Ruteforslag
Kvittinden fra veien til Glattkjøringsbanen
Skogsveien starter bak glattkjøringsbanen
Ned mot start
Mot Fagerfjellet
Merkingen til Helvetesvatnet
Mot toppen
Masta på Kistefjellet
Finnfjordvatnet
Toppen
Kistefjellet
Mot Finnsnes