Mannen 400 moh

Mannen er en av de mest populære toppene i Lofoten og med mindre du har levd under en stein uten Instagram har du garantert sett bilder av Hauklandstranda fra toppen av Mannen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Mannen.

Startstedet for turen er ved Hauklandstranda som ligger ca 9 kilometer fra Leknes sentrum. Det er såpass med parkeringsplasser her at det på sommeren er folk her som dirigerer parkeringen. I kamp med folk som bader og andre turgåere til Mannen og Himmeltinden kan det imidlertid bli trangt nok om parkeringen her. Det er frivillig betaling på stranda på 40 kr for 6 timer.

Hauklandstranda er forøvrig kåret til Europas beste av Lonely Planet.

Turen starter med rundt en halv kilometer asfalt, før turen fortsetter etter kjerrevei opp mellom Himmeltinden og Mannen. Når det flater ut på rundt 160 moh fortsetter den gode stien opp langs Mannens østrygg. På turen langs ryggen kan man nyte utsikten mot sør der man ser tre andre populære topper i Offersøykammen, Stornappstinden og Skottinden. I nord ser man Uttakleiv som vist nok er Norges mest fotograferte strand og årlig tiltrekker seg 200 000 turister.

På toppen er det postkasse og fantastisk utsikt ned mot Hauklandstanda og Uttakleiv

Turdata

Dato: 4 Juli 2021
Distanse: 4 km
Høydemeter: 410
Tidsfobruk: 40 min (25 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Mannen fra Vikbukta
Ruteforslag
I starten av turen på asfalten
Ferdig med kjerreveien og starten på stien
Mats og Hauklandstranda
Mot toppen av Mannen
Ryggen vi fulgte opp

 

Folksomt på toppen. Offersøykammen og Skottinden til venstre
Hauklandstranda
Himmeltinden
En undrende Mats
Veggen
Uttakleiv
Sondre foran Haukland beach
På den nydelige kjerreveien