Skottinden 671 moh

Skottinden er en veldig fin fjelltur på Vestvågøya i Lofoten. Turen har veldig god sti og enorm utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Skottinden.

Startstedet for turen er ved veiens ende forbi Sund. Fra Leknes sentrum er det ei knapp mil. Det er en parkeringsplass med plass til 5-6 biler der veien blir privat og fri for parkeringsmuligheter videre.

Turen starter med rundt 1,3 kilometer etter grusveg sørover til den private veien ender. Her er stistarten merket og man starter stigningen gjennom typisk åpent Lofoten-landskap blant beitende sauer. Etter en slak start blir stien brattere opp på østsiden av Vittingstinden og på ca 350 moh er det et flatt parti med fin utsikt på vei mot toppflanken til Skottinden.

Etter et par hundre høydemeter i vestsiden av Skottinden nærmer man seg toppen og det er et par veldig enkle klyvepartier like før man er oppe og kan nyte den fantastiske utsikten mot bl.a Vågakallen, Mannen, Himmeltinden, Offersøykammen og Stornapptinden.

Vi returnerte samme vei.

Turdata

Dato: 2 Juli 2021
Distanse: 5.8 kilometer
Høydemeter: 695
Tidsforbruk: 1:10 (43 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Skottinden
Ruteforslag
Etter ca 1,3 kilometer grusvei nærmer vi oss stien
Veldig fin sti
Sør-Vetting i til venstre for granfeltet og stistart
Skottinden
I det flate partiet etter Vittingstinden
På andre siden av Nappstraumen ligger det stort sett hesterelaterte fjell, som Hestræva, Andopshesten og Merra
Ballstad
Lit kjempelett klyving like under toppen
Det høyeste punktet
Mot Leknes og Gravdal
Offersøykammen foran bla Mannen og Himmeltinden